Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer zobral Nišikorimu šancu, Djokovič tretím semifinalistom

Srbský líder svetového rebríčka tenistov Novak Djokovič zvíťazil nad českou šestkou podujatia Tomášom Berdychom za 89 minút 6:3, 7:5 v základnej skupine Stana Smitha v záverečnom druhom stretnutí štvrtkového programu dvojhry na koncoročnom šampionáte Barclays ATP World Tour Finals v Londýne.

19.11.2015 17:40 , aktualizované: 22:30
Roger Federer Foto: ,
Víťazné gesto Rogera Federera.
debata

Djokovičovi už zisk vstupného setu stačil na istotu postupu do semifinále z druhého miesta v tabuľke. Popoludní Švajčiar Roger Federer nasadený ako tretí zvíťazil v rovnakej skupine nad japonskou osmičkou turnaja Kei Nišikorim za 131 minút 7:5, 4:6, 6:4 a poistil si prvú priečku.

Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu Djokovič si v semifinále zmeria sily so Španielom Rafaelom Nadalom, s ktorým síce má mierne negatívnu bilanciu 22:23, ale uspel vo všetkých troch tohtoročných konfrontáciách.

Federer bude medzi najlepšími štyrmi hrať s úspešným z duelu Andy Murray (V. Brit.-2) – Stan Wawrinka (Švaj.-4). Tento priamy súboj o druhú miestenku zo skupiny Ilieho Nastaseho je na programe v piatok nie pred 21.00 h SEČ.

„Rafa má pred sebou zajtrajší zápas a ja ho budem sledovať s celým mojím tímom, aby som sa pripravil na naše semifinále. Máme veru za sebou viac ako niekoľko vzájomných duelov vrátane súbojov práve na tomto dvorci, ak sa nemýlim. On si vo svojich prvých dvoch stretnutiach na tomto turnaji počínal skvele a ja azda budem v stave predviesť môj vrcholný výkon. Ten aj budem potrebovať, ak ho chcem zdolať,“ povedal Djokovič podľa BBC.

Tridsaťštyriročný niekdajší líder počítačového poradia Federer už od utorka mal definitívu prieniku do sobotňajšieho semifinále, Nišikorimu vo štvrtok zobral nádej na pôsobenie vo vyraďovacej fáze. Švajčiarsky 6-násobný víťaz tohto turnaja napokon nepykal za to, že v druhom sete nezužitkoval náskok 4:1. O takéto vedenie síce prišiel aj v rozhodujúcom dejstve, od skóre 4:4 však opäť zabral.

„Bolo to extrémne zložité. Odohrali sme dobrý zápas s väčším počtov brejkov, než býva obvyklé. Kei je veľmi účinný na returne, a to najmä po druhom podaní. Nepretržite si počínal agresívne, chodil si po údery, komplikoval mi to. Musel som dúfať v jeho zlyhania. Bol to fyzicky zaťažujúci duel, ale vychutnával som si ho,“ citovala BBC Federera, ktorý mal pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 33:35, Nišikori skončil na hodnotách 27:31. Japonec premenil 5 z 12 brejkbalov, Švajčiar všetkých 6, ktoré mal.

Dvojhra – skupina Stana Smitha:
Novak Djokovič (Srb.-1) – Tomáš Berdych (ČR-6) 6:3, 7:5
Roger Federer (Švaj.-3) – Kei Nišikori (Jap.-8) 7:5, 4:6, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Novak Djokovič #Kei Nišikori #ATP World Tour Finals v Londýne