Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mečíř aj Lipták zrejme zostanú kapitánmi, odhaduje STZ

Miloslav Mečíř a Matej Lipták zrejme zostanú aj na sezónu 2016 kapitánmi slovenských tenisových reprezentantov v Davisovom pohári družstiev mužov, resp. v Pohári federácie tímov žien.

02.10.2015 10:54
matej lipták, tenis Foto: ,
Matej Lipták.
debata

Mečíř je šéfom realizačného štábu počas celej éry samostatnosti SR, Lipták sedí na lavičke od roku 2009.

„O tom, či Matej Lipták dostane dôveru, bude rozhodovať výkonný výbor. Októbrové zasadnutie pravdepodobne poverí generálneho sekretára rokovať s kandidátmi. Napriek ostatným výsledkom je Lipták považovaný za veľkého odborníka. Má prehľad v ženskom tenise, rešpekt hráčok. Šanca, že bude oslovený, je veľká,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu (STZ) športový riaditeľ Vladimír Habas. Držiteľky Fed Cupu 2002 Slovenky boli v sezóne 2013 v semifinále svetovej skupiny, ale vrátane nezdaru v ňom proti Ruskám ťahali v ostatnom období sériu štyroch prehier. V apríli ju ukončili doma proti Švédkam v play-off o II. svetovú skupinu 2016, vo februári budú v 1. kole druhej osmičky hierarchie hostiť Austrálčanky.

V súvislosti s Mečírom Habas skonštatoval: „Odpoveď je podobná ako v Liptákovom prípade. Bude sa o tom rozhodovať na výkonnom výbore. Osobne si myslím, že ak bude mať záujem, mohol by pokračovať. Prispieva k priaznivej klíme v družstve, má prirodzený rešpekt a aj s lídrom tímu Martinom Kližanom už našli spoločnú reč.“ Finalisti ročníka 2005 Slováci budú desiaty rok bez prerušenia hrať v I. skupine euroafrickej zóny, ako nasadení začnú až v júli v jej rozhodujúcom 2. kole na pôde Maďarska alebo Izraela. V ostatných dvoch sezónach sa prebojovali do play-off o svetovú skupinu. Vlani neuspeli v USA, pred dvoma týždňami v Poľsku. „Naša príslušnosť k I. skupine zóny je objektívnejšia, ako keby sme boli vo svetovej. Za určitej konštelácie by však náš tím v elitnej skupine mohol hrať. Myslím si, že sú tam družstvá, s ktorými by sme dokázali hrať rovnocennú partiu,“ podotkol Habas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloslav Mečíř #Davisov pohár #Pohár federácie #Matej Lipták