Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Po 11 rokoch sa prebral z kómy. Tešil sa, že Federer ešte hrá

Španielsky fanúšik Rogera Federera Jesús Aparicio na začiatku svojho druhého života nadšene privítal, že švajčiarsky tenista je stále na okruhu.

22.09.2015 12:37
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata

Pri televízore mu držal palce počas nedávneho finále newyorských US Open proti Novakovi Djokovičovi. Srba pritom vnímal iba niekoľko dní, referuje web Punto de Break a pripomína niekdajší televízny seriál „7 vidas“ postavený na príhodách muža, ktorý spoznáva všetko nanovo po 18 rokoch na prístrojoch.

Sevilčan Aparicio bol ako 18-ročný 12. decembra 2004 účastníkom autonehody a pre ťažké zranenia hlavy upadol do kómy. Federer mal vtedy na konte štyri grandslamové tituly po tom, ako triumfoval v septembri spomenutého roka práve na US Open. Apariciovi kamaráti si zaspomínali, že nešťastník si odkladal peniaze na cestu na Wimbledon 2005, aby svojho obľúbenca videl naživo v akcii. Havária to zmarila. Rodina obete však nestrácala nádej a napokon 27. augusta 2015 prišiel príjemný šok. Keď sa Jesús prebral, zdráhal sa uveriť, že nemá stále len 19 rokov. „Nikdy nezabudnem na tvár vodiča toho protiidúceho vozidla,“ citoval ho portál Punto de Break.

„Keď som prichádzal k sebe, vypytoval som sa aj na to, čo porába Federer. Povedali mi, že ako 34-ročný stále hrá a je dvojkou renkingu. Spočiatku som si myslel, že si ma okolie len doberá. Zdráhal som sa uveriť tým informáciám. Nemenej faktu, že on počas mojej ‚neprítomnosti‘ nazbieral ďalších 13 grandslamových trofejí,“ vyhlásil Aparicio, ktorý sledoval aktuálne newyorské finále už doma: „Škoda, že nedokázal zdolať toho Djokoviča, ktorý je naozaj veľmi dobrý.“ Srb bol v čase Španielovej nehody na 185. priečke vo svetovom rebríčku.

Jesús Aparicio teraz má jasný cieľ – budúcoročný Wimbledon osobne: „Splnil by sa mi životný sen.“ Údajne si spomína, že v kóme sa mu často vracal obraz sledovania Federera na turnaji v Bazileji aj s následným získaním autogramu na tričko. „Chcem ho zažiť na vlastné oči, kým ukončí kariéru. Ten prípadný 18. grandslamový titul by bol bonusom,“ skonštatoval Aparicio.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Novak Djokovič