Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal tuší, že v Riu to bude jeho posledná olympiáda

Španielsky tenista Rafael Nadal sa realisticky pozerá na možnosť svojho štartu na OH 2020 v Tokiu.

16.09.2015 19:46
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

„Budúcoročné Rio de Janeiro vnímam ako dôležitý turnaj. Možno to totiž budú moje posledné olympijské hry. Budem sa teda zo všetkých síl usilovať o dosiahnutie čo najlepšieho výsledku,“ povedal 29-ročný ľavoruký Malorčan počas prípravy na stretnutie Španielov s domácimi Dánmi na tvrdom povrchu v hale v Odense v 1. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára (18. – 20. septembra). Citovalo ho viacero špecializovaných zdrojov, napríklad web Tennis World.

„V roku 2008 som získal zlato v Pekingu, bola to skvelá skúsenosť a rád by som to zažil znova. O to viac, že počas Londýna 2012 som bol zranený. Bola to pre mňa jedna z najťažších skúseností. Prišiel som o šancu obhájiť prvenstvo. Dúfam teda, že v súvislosti s rokom 2016 bude všetko v poriadku. Neviem, či budem v Tokiu 2020. Už v Riu budem mať 30 rokov. Netuším, či sa ako 34-ročný ešte budem pohybovať na okruhu,“ skonštatoval Nadal.

Štrnásťnásobný grandslamový šampión Nadal skončil v tejto sezóne bez titulu z veľkej štvorky prvý raz po desiatich takto úspešných rokoch. Na nedávnych newyorských US Open prehral s Talianom Fabiom Fogninm v 3. kole z náskoku 2:0 na sety. V renkingu ATP figuruje na siedmej pozícii.

debata chyba
Viac na túto tému: #OH 2020 #Rafael Nadal