Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nekoncentrovaný Nišikori hral dobre, no smúti

Vlani sa na US Open vyznamenal. Zaskočil favoritov a dotiahol to až do finále. Na výborné výkony z newyorských dvorcov však v tomto roku nenadviazal. S posledným grandslamom sezóny sa Kei Nišikori rozlúčil už po prvom kole.

01.09.2015 15:04
Kei Nišikori Foto: ,
Kei Nišikori.
debata

Japonská hviezda, ktorej patrí vo svetovom rebríčku štvrtá priečka, nestačila prekvapujúco na Francúza Benoita Paireho. Podľahla mu v päťsetovej bitke, ktorá trvala viac ako tri hodiny. Nišikoriho pritom dvakrát delila od postupu jediná víťazná loptička. V tajbrejku štvrtého setu nevyužil dva mečbaly.

„V úvode piateho dejstva som potom na niekoľko okamihov stratil koncentráciu a znervóznel som,“ vravel na tlačovej besede 25-ročný tenista, ktorý minulý rok zaskočil v New Yorku Stana Wawrinku i lídra renkingu ATP Novaka Djokoviča.

Ako je možné, že hráč Nišikoriho kvalít stratí v rozhodujúcich okamihoch koncentráciu? „Neviem si to vysvetliť. Bol to dlhý a náročný duel, nebolo jednoduché zostať po celý čas pozorný a naplno sústredený na jeho priebeh,“ odpovedal na jednu z otázok zverenec legendárneho Američana Michaela Changa.

Pre Nišikoriho je skorá rozlúčka s US Open veľkým sklamaním. Pre lanského finalistu je aktuálna sezóna jednou z najlepších v kariére. Vyhral počas nej tri turnaje, z 57 zápasov prehral jedenásť. Počas prípravy na US Open sa mu darilo. Na turnaji v Cincinnati to dotiahol až do finále, v Montreale do semifinále. „Myslím si, že aj v súboji s Pairem som hral dobre. Z výsledku som preto veľmi smutný,“ hovoril Nišikori.

Na rozdiel od Japonca vstúpil do turnaja suverénnym spôsobom najväčší favorit na zisk trofeje. Novak Djokovič vykročil za triumfom jednoznačným víťazstvom nad Joaom Souzom. Brazílčanovi povolil len tri hry. Bez straty setu sa prebojoval do ďalšieho kola aj obhajca titulu Marin Čilič. Chorvát nedal šancu na úspech argentínskemu kvalifikantovi Guidovi Pellovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kei Nišikori #US Open 2015
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...