Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková sa dočkala. Zastavila sériu prehier

Povezie sa opäť na víťaznej vlne? Dominika Cibulková má konečne dôvod na úsmev. Slovenská tenistka prerušila štvorzápasovú sériu prehier.

12.08.2015 07:16 , aktualizované: 18:10
Dominika Cibulková Foto: ,
Slovenská tenistka Dominika Cibulková.
debata

V úvodnom kole prestížneho turnaja v Toronte zaskočila Sloane Stephensovú. Mladú Američanku, ktorá minulý týždeň triumfovala na podujatí vo Washingtone a dočkala sa premiérovej trofeje z profesionálneho okruhu WTA, zdolala po 103 minútach vo dvoch setoch (6:3, 6:4).

Pre bratislavskú rodáčku je víťazstvo nad Stephensovou mimoriadne cenné. Po tom, ako sa po operácii päty vrátila na súťažné kurty, sa jej vôbec nedarilo. Na turnaji v Eastbourne síce vyhrala dva zápasy a dotiahla to do osemfinále, no potom prišli ďalšie tri prehry. Po úvodnom kole sa lúčila postupne s Wimbledonom, Istanbulom i Baku. V Azerbajdžane dokonca nestačila na súperku, ktorá nepatrí ani do najlepšej stovky svetového renkingu – Rusku Margaritu Gasparianovú. Zlé výsledky sa odrazili aj na postavení v rebríčku. Niekdajšia členka Top 10 spadla až na 62. priečku a prišla o post slovenskej jednotky. Nahradila ju Karolína Schmiedlová. Navyše, na Cibulkovú sa doťahuje aj Daniela Hantuchová – zaostáva len o päť miest. „Dominika potrebuje získať späť stratené sebavedomie. Pri jej ctižiadostivosti a pracovitosti by ma neprekvapilo, keby sa chytila na jednom zápase,“ prognózoval pred súbojom so Stephensovou v rozhovore pre denník Pravda český tenisový expert Jan Kukal.

Či sa jeho slová naplnia, môže Cibulková potvrdiť (alebo vyvrátiť) v ďalšom kole turnaja v Toronte. Zverenka Mateja Liptáka sa v ňom stretne s Francúzkou Alizé Cornetovou. S o rok mladšou, no o 34 miest vyššie postavenou súperkou sa jej zvykne dariť. Obe hráčky sa dosiaľ stretli štyrikrát a zakaždým bola úspešná Cibulková. Cornetovú zdolala aj na tohtoročnom Australian Open – 7:5, 6:2.

Turnaj v Toronte patrí k najväčším v sezóne. Jeho dotácia je viac ako dva a pol milióna amerických dolárov. Štartuje na ňom takmer kompletná svetová špička (s výnimkou svetovej dvojky Marie Šarapovovej). Jednotkou turnaja je líderka renkingu WTA – Američanka Serena Williamsová. Po torontskej previerke sa svetové esá predstavia na turnajoch v Cincinnati a New Haven. Zámorská šnúra vyvrcholí posledným grandslamom roka – US Open (štartuje 29. augusta).

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto #WTA #Dominika Cibulková #Sloan Stephens