Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Murray skončil vo Washingtone už v úvode, vo štvorhre druhý najdlhší tajbrek

Tretí tenista sveta Brit Andy Murray nezačal ideálne prípravu na US Open. Na turnaji vo Washingtone skončil už v 2. kole po prehre s Rusom Tejmurazem Gabašvilim 4: 6, 6: 4 a 6: 7 (4: 7).

06.08.2015 10:56
Andy Murray, Teimuraz Gabašvili Foto: ,
Andy Murray (vpravo) gratuluje Teimurazovi Gabašvilimu k víťazstvu.
debata

Najvyššie nasadený Murray mal v 1. kole voľno a v dueli s 53. hráčom sveta Gabašvilim čelil tvrdému servisu. Súper nastrieľal 11 es. „V tajbrejku som nedal return do kurtu a nepodával som najlepšie,“ hodnotil Murray po zápase.

Ide o prvú prehru najvyššie nasadeného hráča v úvodnom zápase na turnaji vo Washingtone od roku 1993. Vtedy rovnako neuspel Murrayho bývalý tréner Ivan Lendl, ktorý škótskeho rodáka pred dvoma rokmi doviedol k triumfu na Wimbledone. „Cítim, že najmä z prvého podania som nevyťažil dostatok bodov. Nehral som však vyložene zle. Bol to môj prvý zápas na tvrdom povrchu po štyri a pol mesiacoch po štyroch-piatich dňoch prípravy a celkom dobre som sa hýbal,“ cituje Murrayho server ATP World Tour. „Na konci zápasu som bol úplne zničený, ale takéto víťazstvá mi dodajú potrebné sebavedomie,“ uviedol Gabašvili, 53. hráč svetového renkingu.

So súťažou sa rozlúčili tiež päťka Kevin Anderson z JAR, deviatka Viktor Troicki zo Srbska, desiatka Chorvát Ivo Karlovič, alebo jedenástka Bernard Tomic z Austrálie.

Diváci videli druhý najdlhší tajbrejk v štvorhre. Kolumbijčania Robert Farah a Juan Sebastian Cabal vo víťaznom zápase nad americkou dvojicou Austin Krajicek, Nicholas Monroe získali skrátenú hru prvej sady 25:23. Dlhší tajbrejk sa vo štvorhre hral len vo Wimbledone v roku 1985, kedy Michael Mortensen a Jan Gunnarsson zdolali Johna Frawleyho a Victora Pecciho v tajbrejku štvrtej sady 26:24.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Washington #Tejmuraz Gabašvili