Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisová legenda je opäť na výslní. Z divákov jej naskočila husia koža

Tenistky Martina Hingisová a Sania Mirzová odohrali spolu len druhý grandslamový turnaj vo štvorhre, ale už má prívlastok víťazný. Nedávno na Roland Garros v Paríži sa dostali do štvrťfinále, ale wimbledonské dobrodružstvo už premenili na víťazstvo.

12.07.2015 10:28
Hingisová, Mirzová Foto: ,
Švajčiarka Martina Hingisová (vľavo) so Saniou Mirzovou z Indie.
debata

Vo finále turnaja na slávnej londýnskej tráve zdolali ruské duo Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová napriek tomu, že v treťom sete mali ich súperky už takmer rozhodujúci náskok 5:2. Dráma trvajúca 144 minút sa skončila z pohľadu Hingisovej a Mirzovej 5:7, 7:6 (4), 7:5.

„Mala som skvelú partnerku, ktorá ma ťahala dopredu. Chce to veľkú guráž byť v sete dolu 2:5 a otočiť to na víťazstvo. Väčšiu drámu sme si ani nemohli želať,“ cituje server WTA Hingisovú. „Vyhrať Wimbledon je presne to, o čom snívate ako dieťa, keď si začnete pinkať s raketou a loptičkou. Keď sme sa dotiahli v treťom sete na 5:5, na dvorci aj v hľadisku bolo toľko energie, že mi naskočila husia koža. Diváci nám robili ‚standing ovations‘ a my sme sa prekonávali. Vtedy sme obe pochopili, že to je presne to, kvôli čomu spolu hráme tenis a užívame si to,“ uviedla Sania Mirzová. „Chcem sa poďakovať divákom, ktorí nám pomohli doviesť toto finále do víťazného konca,“ doplnila Hingisová.

Zostrih stretnutia.

Bývalá svetová jednotka vo dvojhre aj štvorhre Hingisová (nar. 30. 9. 1980) opäť raz potvrdila status legendy. Košická rodáčka so švajčiarskym pasom doplnila zbierku grandslamových titulov zo štvorhry na desať, pričom ten aktuálny získala po vyše 13 rokoch od triumfu na Australian Open v Melbourne po boku Rusky Anny Kurnikovovej.

Hingisová triumfovala vo dvojhre na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka ešte v roku 1997 a vo štvorhre v sezónach 1996 a 1998. Zatiaľ čo 34-ročná Hingisová je superskúsenou deblistkou, o šesť rokov mladšia Mirzová sa teší z deblového titulu na turnaji veľkej štvorky ako prvá Indka v histórii. V mixe sa však radovala na Australian Open 2009, Roland Garros 2012 aj US Open 2014.

Okrem aktuálneho wimbledonského triumfu sa Hingisová a Mirzová tešili v tomto roku spoločne aj z titulov na tvrdom povrchu v Indian Wells, Miami a na zelenej antuke v Charlestone. Wimbledonské víťazstvo ich zároveň vráti na prvé miesto v tohtoročnom renkingu tímov pre účasť na šampionáte WTA vo štvorhre v Singapure. Rebríček pre nasadzovanie vo štvorhre vedie Mirzová pred Hingisovou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Hingisová #Wimbledon 2015
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...