Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchovej vzplanutie s Cibulkovou je zabudnuté. Prehrala s Watsonovou

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala v stredajšom zápase 2. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (29. júna - 12. júla, celková dotácia 26,75 milióna libier, tráva) s takisto nenasadenou 23-ročnou domácou Heather Watsonovou, 59. v renkingu, v ich druhom vzájomnom zápase za 81 minút 4:6, 2:6.

01.07.2015 19:02 , aktualizované: 19:53
Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata

Podľa databázy WTA to bol Hantuchovej jubilejný 100. duel na tomto povrchu (skóre 63:37). Odnáša si prémiu 47 000 libier pred zdanením a 70 bodov do počítačového poradia. Ešte pokračuje vo štvorhre, s Austrálčankou Samanthou Stosurovou už sú v 2. kole.

Watsonová hnaná publikom predviedla na kurte č. 1 v rekordne sparnom počasí živší, vyváženejší a istejší výkon, hoci sa napríklad nevyvarovala trom dvojchybám vo štvrtom geme. Následne však predviedla obrat z 1:3 na 5:3 a už si až do konca duelu udržala prevahu založenú nielen na oveľa účinnejšom podaní. V druhom sete navodila rozhodnutie únikom z 1:1 na 5:1. Pri prvom mečbale Britky už v siedmej hre vytiahla Slovenka kvalitný servis na „téčko“ a napokon ešte znížila na 2:5. Na príjme v ôsmej hre však Hantuchová klesla na 15:40 a bola neskoro pri krížnom forhende do protipohybu.

Víťazka mala pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 18:12, zdolaná 17:18. Britka získala 76 % fiftínov rozohraných vlastným prvým podaním v porovnaní so 62 % Slovenky, po druhom servise to bolo 43 %, resp. len 21 %. Postupujúca využila 5 z 9 brejkbalov, zdolaná 2 z 3. Watsonová dala 5 es proti jednému, na dvojchyby to bolo 4:3.

„Watsonová hrala veľmi dobre. Chvíľami som si pripadala, že hrám proti niekomu z prvej svetovej dvadsiatky. Výborne servovala a hýbala sa. Ja som mala v zápase pár šancí najmä v prvom sete, ale nevyužila som ich. Musím uznať, že súperka vyhrala zaslúžene,“ povedala Daniela Hantuchová.

„Veľmi ma teší, že sa mi podarilo prejsť týmto zápasom. Daniela je skvelá hráčka a ja som vedela, že to nebude jednoduché. Bolo mi jasné, že si musím počínať agresívne. Podľa mňa som dnes napokon bola lepšou hráčkou na kurte, dala som o viac ‚winnerov‘. Za stavu 1:3 som nespanikárila. Ona dovtedy odohrala niekoľko vydarených gemov a ja som porobila nejaké dvojchyby, ale zachovala som si chladnú hlavu a dokázala som sa dostať nazad,“ povedala Watsonová v interview ešte na dvorci.

Tridsaťdvaročná popradská rodáčka Hantuchová, 72. vo svetovom rebríčku (bola aj v Top 5), nenadviazala na triumf 7:5, 3:6, 6:3, ktorý proti Watsonovej dosiahla vlani v januári v 1. kole rovnako cenných melbournských Australian Open. Britka si v 3. kole zmeria sily s postupujúcou z duelu Serena Williamsová (USA-1) – Tímea Babosová (Maď.). Papierovo je teda jasné, čo pre ňu sa črtá.

Semifinalistka AO 2008 Hantuchová bola aspoň v 2. kole v britskej metropole premiérovo po štyroch rokoch. Medzi najlepšími 64 v All England Lawn Tennis and Croquet Clube má bilanciu 7:5, celkovo na veľkej štvorke 31:11 (Watsonová stojí v 2. kole na Majors 3:5).

Španielom Óscarom Serranom od začiatku trávnatej časti sezóny trénersky vedená Hantuchová hrala pri Temži 16. raz (vrátane kvalifikácie). Maximom pre ňu zostáva štvrťfinále ročníka 2002, v ktorom podľahla S. Williamsovej. Vlani ju v 1. kole vyradila vychádzajúca kanadská hviezda Eugenie Bouchardová, potom finalistka. Držiteľka siedmich singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Hantuchová v pondelok v 1. kole aktuálnej edície v derby zdolala Dominiku Cibulkovú 7:5, 6:0.

Zverenkyňa Diega Veronelliho Watsonová štartuje v „main draw“ na adrese SW19 Church Road šiestykrát. V roku 2012 bola tiež v 3. kole (podarilo sa jej to aj na AO 2013), podľahla v ňom Poľke Agnieszke Radwanskej, neskoršej finalistke. Teraz bola jedinou Britkou v 2. kole po vyradení Naomi Broadyovej, Johanny Kontovej aj Laury Robsonovej hneď na úvod. Watsonová v zápase 1. kola počas dvoch rôznych dní a cez tri mečbaly prekonala Francúzku Caroline Garciovú nasadenú ako tridsiatu druhú.

Dvojhra žien – 2. kolo: Heather Watsonová (V. Brit.) – Daniela Hantuchová (SR) 6:4, 6:2 za 81 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová #Wimbledon 2015
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...