Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vajda sa prihovoril Federerovym dvojičkám: Ja som čumel, ony na mňa

Slovenský spolutréner srbského lídra svetového rebríčka tenistov Novaka Djokoviča Marián Vajda si nemyslí, že Nemec Boris Becker, ktorý sa druhú sezónu takisto podieľa na Belehradčanovej príprave, chcel svojou biografickou knihou narobiť zlú krv.

19.06.2015 15:40
Marián Vajda Foto:
Marián Vajda.
debata

„Určite to tak nemyslel. Boris je so všetkými kamarát, rozumie si aj s Federerom, Nadalom. Každý ho rešpektuje. Nemám pocit, že by mienil rozvíriť hladinu, možno to chcel povedať v inom kontexte. Možno chcel spropagovať tú knihu,“ povedal Vajda pre web Tennis Arena.

„Dôvodom, prečo je Roger jedným z najlepšie platených športovcom histórie, je to, že ho má každý rád. Ale popremýšľajte nad tým – všetci vás radi mať nemôžu. Na svojom imidži dobre zarába, ale zarobil by menej, ak by sme videli trochu viac z jeho skutočných pocitov?“ napísal Becker a okrem toho napríklad tvrdil, že verejným tajomstvom je antipatia medzi Federerom a Djokovičom.

„Je všeobecne známe, že na začiatku som mal problém s Novakovými spôsobmi na kurte, ale teraz sa správa skvele a férovo. Nemám s ním žiadny problém. On (Becker) by ma mal poznať natoľko, že musí vedieť, že som pohoďák. Keď hovoríte veľa, je to vždy nebezpečné. Niekedy potom poviete veci, ktoré by ste nemali,“ reagoval Federer pre Berner Zeitung.

Vajda považuje vzájomné vzťahy za korektné: „Máme svoje tímy, je to sprofesionali­zované. V šatni sú obaja uvoľnení, rozprávajú sa. Sú to konkurenti v tenise, ale následne sa vedia baviť. Jeden druhého nepozvú na večeru, pretože majú obaja rodiny. Je to normálny, klasický, dobrý vzťah. Nie je tam nevraživosť ani vzájomné ohováranie.“

Vajda nemá problém prihovoriť sa Rogerovej manželke Mirke, ktorá pochádza zo Slovenska ako aj jej rodičia. Staršie Švajčiarove dvojičky Myla Rose a Charlene Riva sú aj preto vedené k slovenčine: „S Mirkou sa bežne bavím po slovensky. Minulý rok som sa s ňou stretol na US Open. Deti majú slovenskú pestúnku. Hovoria po slovensky, prihovoril som sa im. Boli super. Ja som čumel, ony na mňa.“

Rodičia Mirky Vavrinecovej odišli z Bojníc do zahraničia začiatkom 80. rokov, keď mala dcéra dva roky. Dnes žijú Miroslav a Drahomíra vo Švajčiarsku ako ich dcéra.

„Veľkú rolu v tomto hrajú Mirkini rodičia. Oni milujú Slovensko. Hovorili mi: 'My máme toho vášho brata Jožka (známy slovenský herec Jozef Vajda – pozn. red.) tak radi, že sme si kúpili aj televízne kanály, aby sme sa mohli na neho pozerať. Sú zlatí,“ vyhlásil vajda pre Tennis-Arena.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Boris Becker