Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová postúpila v Birminghame do štvrťfinále, Rybáriková sa lúči

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier Aegon Classic v britskom Birminghame (celková dotácia 731 000 USD, tráva). Vo štvrtkovom súboji osemfinálového 3. kola si Hantuchová poradila s rovnako nenasadenou a o 10 rokov mladšou Portugalčankou Michelle Larcherovou-De Britovou za 92 minút 6:4, 7:5.

18.06.2015 20:08
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová na turnaji v Birminghame futbalistov v neďalekom parku nezaujala.
debata

Skúsená Slovenka viedla v stretnutí 6:4 a 4:2, ale jej súperka sériou troch víťazných gemov otočila na 5:4. Hantuchová však zabrala v pravý čas, v 11. hre opäť Portugalčanku brejkla a pri svojom podaní po prvom mečbale ukončila stretnutie vo svoj prospech.

Hantuchová postúpila len druhýkrát v tomto roku do štvrťfinále na turnaji hlavného okruhu WTA, vo februári v thajskej Pattayi sa stala celkovou šampiónkou.

Tridsaťdvaročná popradská rodáčka Hantuchová, teraz 77. v renkingu, zdolala 22-ročnú Portugalčanku Larcherovú-De Britovú, 135. na svete, po druhý raz z rovnakého počtu zápasov. Mladá portugalská hráčka sa v Birminghame zaskvela víťazstvom nad turnajovou dvojkou Anou Ivanovičovou zo Srbska.

Hantuchová už má istotu 100 bodov do rebríčka WTA a prémie 16 725 USD brutto. Vo štvrťfinále na ňu v piatok čaká premožiteľka Magdalény Rybárikovej Nemka Sabine Lisická. Práve s touto hráčkou Hantuchová prehrala v Birminghame vo finále v roku 2011, o dva roky neskôr sama získala titul. V prípade, ak by sa jej podarilo opäť vyhrať celý turnaj, Hantuchová sa stane k 22. júnu slovenskou jednotkou na úkor Dominiky Cibulkovej.

Držiteľka siedmich singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Hantuchová aj vinou zdravotných ťažkostí pred Birminghamom ťahala na individuálnych podujatiach sériu ôsmich nezdarov, ktorá sa začala v marci v mexickom Monterrey (v apríli zdolala Švédku Susanne Celikovú v rámci Pohára federácie).

Rybárikovej prehra v osemfinále s Lisickou

Magdaléna Rybáriková prehrala v stretnutí osemfinálového 3. kola s favorizovanou Nemkou Sabine Lisickou, osmičkou podujatia, za 97 minút 6:7 (7), 4:6. Víťazka premenila druhý mečbal, prvý pri svojom podaní za stavu 5:4 v druhom sete. Bol to zaujímavý súboj dvoch šampióniek tohto turnaja z minulosti. Zatiaľ čo Rybáriková celkovo triumfovala na birminghamskej tráve ešte v roku 2009, Lisickej sa to podarilo o dve sezóny neskôr.

Rybáriková (59. v renkigu WTA) nebola proti 19. hráčke svetového rebríčka Lisickej bez šance na úspech. V prvom sete vymazala náskok súperky zo 4:1 na 4:4 a neskôr v tajbrejku mala za stavu 6:4, 6:5 a 7:6 tri setbaly – nevyužila ich. Lisická potom premenila prvý setbal na 9:7. V druhom sete favorizovaná Nemka, ktorá v predchádzajúcom zápase proti Belinde Bencicovej prostredníctvom 27 es utvorila ženský rekord na okruhu WTA, ušla slovenskej hráčke na 3:1 a výhodu jedného brejku si udržala až do konca. Celkovo tentoraz nastrieľala 8 es a využila 2 zo 7 príležitostí na brejk.

Zverenkyňa Martina Ležáka Rybáriková si z Birminghamu odnesie 55 bodov do hodnotenia a prémiu 8670 USD brutto. Nevyužila šancu stať sa slovenskou jednotkou a predstihnúť rekonvalescentku Dominiku Cibulkovú v rebríčku. To by sa jej podarilo v prípade prieniku do finále.

Dvojhra – 3. kolo (osemfinále):
Daniela Hantuchová (SR) – Michelle Larcherová-De Britová (Portug.) 6:4, 7:5 za 92 minút
Sabine Lisická (Nem.-8) – Magdaléna Rybáriková (SR) – Karolína Schmiedlová (SR) 7:6 (7), 6:4 za 97 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Daniela Hantuchová #Birmingham