Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvitová vydrela víťazstvo, ďalej ide aj Wozniacka

Česká dvojnásobná a úradujúca wimbledonská šampiónka Petra Kvitová sa v utorok v 1. kole dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Roland Garros na antuke v Paríži riadne potrápila s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou, ale ide ďalej.

26.05.2015 15:10
petra kvitová, roland garros, Foto: ,
Petra Kvitová odpaluje loptičku v súboji na Roland Garros s Marinou Erakovicovou.
debata

Štvorka podujatia triumfovala na Dvorci Philippa Chatriera 6:4, 3:6, 6:4. Na jednotlivé loptičky pritom dokonca zaostala 106:109.

Dvadsaťpäťročná ľaváčka Kvitová vynikla na „winnery“ 38:24, zároveň však urobila citeľne viac nevynútených chýb – 47:33. Obe premenili presne 6 z 15 brejkbalov.

„Bol to ťažký zápas. Očakávala som, že vstup do turnaja bude pre mňa náročný. Marina zahrala veľmi dobre,“ uznala Kvitová v rozhovore na kurte, citoval ju web iDnes.cz.

V bilancii zo vzájomných duelov s 27-ročnou 80. hráčkou renkingu WTA Erakovicovou zvýšila Kvitová už na 5:0. Nadviazala na úspech dvakrát 6:4, ktorý vlani pri Seine dosiahla v 2. kole. Teraz sa v ňom stretne s 27-ročnou Španielkou Silviou Solerovou-Espinosovou, 97. v počítačovom poradí. Bude to ich prvý súboj.

Zverenkyňa Davida Kotyzu Kvitová štartuje na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska siedmy raz a jej miestnym osobným rekordom je semifinále ročníka 2012. Minulý rok prehrala v 3. kole s Ruskou Svetlanou Kuznecovovou, veteránku nedávno prekonala vo finále prípravného podujatia v Madride (v semifinále tam vyradila americkú líderku hodnotenia Serenu Williamsovú).

Wozniacka rezolútne vrátila Knappovú na zem

Dánska niekdajšia jednotka svetového rebríčka tenistiek Caroline Wozniacka nasadená ako piata zvíťazila v stretnutí 1. kola dvojhry žien nad Karin Knappovou jasne 6:3, 6:0. Talianka minulý týždeň získala titul na prípravnom podujatí v nemeckom Norimbergu, ale na Dvorci Suzanne Lenglenovej sa nedokázala presadiť proti odolnej hre favoritky. Severanka s poľskými koreňmi Wozniacka nechala súperku hrať a „vyhádzať sa“. Mala pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 6:9, zdolaná skončila na extrémne divokejších hodnotách 29:50.

Dvadsaťštyriročná dvojnásobná finalistka newyorských US Open Wozniacka zvýšila v bilancii zo vzájomných konfrontácií s 27-ročnou 42. hráčkou renkingu WTA Knappovou na 3:0. V 2. kole ju preverí nemecká bývalá členka Top 15 Julia Görgesová (72.), ktorá v histórii zaostáva len 3:4, pričom na antuke vedie 2:0.

Wozniacka hrá na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska deviaty raz. Pred piatimi rokmi bola vo štvrťfinále, nestačila v ňom na Talianku Francescu Schiavoneovú, neskoršiu šampiónku. Vlani sa lúčila už v 1. kole, zaskočila ju Belgičanka Yanina Wickmayerová.

Caroline Wozniacka (Dán.-5) – Karin Knappová (Tal.) 6:3, 6:0
Petra Kvitová (ČR-4) – Marina Erakovicová (N. Zél.) 6:4, 3:6, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Roland Garros #Caroline Wozniacka
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...