Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmiedlová valcuje ďalej. V Katoviciach bude hrať o titul

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová druhý raz vo svojej kariére postúpila do finále singlovej súťaže na hlavnom profesionálnom okruhu, podarilo sa jej to za necelé dva mesiace.

11.04.2015 18:42 , aktualizované: 21:09
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
debata

V sobotňajšom semifinále dvojhry na turnaji WTA International Katowice Open v poľských Katoviciach (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch PlayFlex by Play It v hale) potvrdila papierovú hierarchiu a ako osmička podujatia zvíťazila nad nenasadenou Belgičankou Alison van Uytvanckovou, premožiteľkou Magdalény Rybárikovej z 1. kola, za 76 minút 6:4, 6:1.

Dvadsaťročná Košičanka Karolína Schmiedlová upravila v bilancii zo vzájomných zápasov proti o rok staršej Van Uytvanckovej (105. v hodnotení) na 2:0, predtým ju zdolala pomerne nedávno na antuke v brazílskom Riu de Janeiro, kde potom 22. februára bola neúspešnou finalistkou – nestačila na Talianku Saru Erraniovú (6:7 /2/, 1:6), finalistku parížskeho grandslamového Roland Garros 2012.

Zverenkyňa Milana Martinca „Kajka“ Schmiedlová bude nedeľu od 16.00 h v Katoviciach bojovať o trofej s 23-ročnou talianskou trojkou „pavúka“ Camilou Giorgiovou (34.), ktorá v semifinále prekvapivo premohla domácu jednotku turnaja Agnieszku Radwanskú 6:4, 6:2. Bude to prvý vzájomný súboj.

„Som veľmi šťastná z druhého finále v živote za dva mesiace. Je to neskutočné a som rada, ako som to dnes zvládla. Bolo to psychicky dosť ťažké. Trošku som sa bála, lebo som presne nevedela, čo ona bude hrať. Nedávno sme síce absolvovali vzájomný súboj, ale na antuke. Ona má nepríjemný štýl, kvalitne servuje a musela si tu počínať dobre, ak sa dostala do semifinále. V dôležitých momentoch mi však trochu pomohla chybami. Ja som hrala dobre a koncentrovane, nerobila som veľa zbytočných chýb,“ povedala Karolína Schmiedlová pre TenisovySvet.sk priamo v dejisku a smerom k finále dodala: „Nemám čo stratiť. Giorgiovú som tu videla v prvých dvoch zápasoch. Radšej asi budem hrať s ňou, než by som bojovala s členkou Top 10 Agnieszkou Radwanskou, lenže s tou som prehrala v Miami dosť tesne a Camila predvádza značne agresívny tenis. Je otázne, či mi ten jej štýl bude sedieť.“

Schmiedlová už má istotu prémie 21 400 USD brutto a 180 bodov do počítačového poradia (víťazka získa 43 000 USD pred zdanením a 280 bodov), v ktorom figuruje na 67. pozícii. Dosiaľ najvyššie sa nachádzala na 55. mieste a k 13. aprílu si určite zlepší osobný rekord. V okamihu premenenia mečbalu sa posunula presne na 50. priečku a z Top 50 ju už mohla vytlačiť iba Češka Lucie Hradecká, tá však v podvečer prehrala v semifinále v Charlestone. Schmiedlová už preskočila spomenutú Rybárikovú a stala sa národnou trojkou. Ak uspeje vo finále, bude dvojkou (dostane sa aj pred Danielu Hantuchovú) a z momentálne činných hráčok dokonca jednotkou, keďže Dominika Cibulková sa zotavuje po marcovej operácii ľavej nohy a vráti sa najskôr začiatkom júna. Schmiedlová by v prípade víťazstva išla na 46. stupienok.

Forma staršej zo sestier Schmiedlových je solídnym prísľubom pred budúcotýždňovým bratislavským fedcupovým stretnutím SR – Švédsko v play-off o II. svetovú skupinu ročníka 2016. V súvislosti s koncipovaním zostavy bude platiť renkingové postavenie pri stredajšej uzávierke oficiálnych predbežných nominácií, teda Hantuchová, Rybáriková, Kar. Schmeidlová, Jana Čepelová.

Dvojhra – semifinále:
Karolína Schmiedlová (SR-8) – Alison van Uytvancková (Belg.) 6:4, 6:1 za 76 minút
Camila Giorgiová (Tal.-3) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-1) 6:4, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Schmiedlová #Katovice