Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer nevylúčil mix s Hingisovou na OH 2016 v Riu

Švajčiarsky tenista Roger Federer zverejnil, že krajanka Martina Hingisová ho oslovila v súvislosti s možným spoločným štartom v miešanej štvorhre na olympijských hrách 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.

11.03.2015 14:23
debata
zväčšiť Martina Hingisová počas bratislavskej exhibície. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Martina Hingisová Martina Hingisová počas bratislavskej exhibície.

Niekdajší líder svetového rebríčka ATP vo dvojhre Federer nevylúčil, že pristúpi na návrh bývalej jednotky renkingu WTA Hingisovej, ktorá sa v tejto fáze svojej kariéry venuje už len deblu.

„Povedal som jej, že o tom budem uvažovať. Problémom je, že si iba ťažko viem predstaviť nejakých pätnásť zápasov vo dvojhre, štvorhre aj mixe za osem dní, ak by som sa pokúsil absolvovať všetky tri disciplíny,“ povedal 33-ročný druhý muž terajšieho singlového hodnotenia Federer po svojom utorňajšom newyorskom exhibičnom zápase s Bulharom Grigorom Dimitrovom, citoval ho napríklad The Wall Street Journal.

Federer má z olympijských hier zlato vo štvorhre po boku Stana Wawrinku z Pekingu 2008, vo dvojhre získal striebro v Londýne 2012, vo finále na wimbledonskej tráve prehral s domácim Andym Murraym.

Aktuálne 34-ročná košická rodáčka Hingisová a Federer hrali v najcennejšom drese na Hopmanovom pohári 2001 v austrálskom Perthe. V základnej skupine v troch zápasoch mixu nestratili ani set a pustili súperom len desať gemov v šiestich dejstvách, vo finále – už za nezvratného stavu 2:0 – podľahli Američanom Monice Selešovej a Janovi-Michaelovi Gambillovi.

Federer naposledy v mixe hral na Hopman Cupe 2002 s bojnickou rodáčkou Miroslavou Vavrinecovou, teraz už svojou manželkou. Dosiahli bilanciu 1:2. O možnom partnerstve s Hingisovou sa diskutovalo už pred Londýnom 2012, ale napokon to zostalo v rovine teórie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Martina Hingisová