Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová pred Indian Wells: Nejako ten čas rýchlo uteká

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová si už 14. raz zahrá na "svojom" turnaji WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells, na ktorom sa radovala z trofeje v rokoch 2002 a 2007.

10.03.2015 11:33
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata

„Vždy ma veľmi poteší byť v mojej obľúbenej časti sveta. Mám toľko krásnych spomienok na oba tituly z Indian Wells. Verili by ste, že je to už 13 rokov od môjho prvého titulu na okruhu WTA? Nejako ten čas rýchlo uteká, nemyslíte?“ uviedla – aj so smajlíkom – 31-ročná popradská rodáčka Hantuchová prostredníctvom svojej oficiálnej prezentácie na Facebooku.

„Som veľmi vďačná za to, že aj po toľkých rokoch som stále zdravá a môžem robiť to, čo milujem! Ďakujem za všetku podporu, ktorou ma toľké roky posilňujete makať ďalej!“ vyznala sa niekdajšia päťka svetového rebríčka Hantuchová, ktorá si v 1. kole v areáli Tennis Garden v lokalite Coachella Valley zmeria sily s Češkou Klárou Koukalovou.

Hantuchová v prípade úspechu vyzve v 2. kole domácu Madison Keysovú nasadenú ako šestnástu. Tridsaťjedenročná popradská rodáčka Hantuchová (47.) síce má proti o dva roky skúsenejšej Koukalovej (88.) pozitívnu seniorskú bilanciu 3:2, ale prehrala v ostatných dvoch dueloch: najprv v roku 2012 práve v IW a potom predvlani na Wimbledone. Oficiálna medzinárodná turnajová rivalita týchto hráčok sa pritom začala už pred sedemnástimi rokmi na juniorskej úrovni v SR.

Zverenkyňa Carlosa Rodrígueza Hantuchová, teraz 47. v hodnotení, vlani v IW mala na úvod voľno a v 2. kole nestačila na americkú reprezentantku Varvaru Lepčenkovú. Z ostatných siedmich miestnych zápasov prehrala šesť (vrátane nezdaru práve proti Koukalovej v sezóne 2012).

Finalistka aprílového antukového podujatia v brazílskom Riu de Janeiro Karolína Schmiedlová (57.) začne proti Američanke Lauren Davisovej (55.), nemajú vzájomnú minulosť. Nasledovala by srbská niekdajšia líderka renkingu Jelena Jankovičová, osemnástka „pavúka“ a v areáli Tennis Garden v lokalite Coachella Valley šampiónka spred piatich rokov.

Magdaléna Rybáriková (45.) aj rekonvalescentka po zápale pľúc Jana Čepelová (67.) spoznajú súperky neskôr, zhodne to totiž budú kvalifikantky. Rybáriková by medzi 32 najlepšími čelila českej štrnástke žrebu Karolíne Plíškovej, Čepelová Kanaďanke Eugenie Bouchardovej nasadenej ako šiestej. Slovenská jednotka Dominika Cibulková absentuje, v pondelok podstúpila operáciu ľavej nohy a vráti sa najskôr v júni.

Jednotkou turnaja je voľnou kartou vyzbrojená hostiteľka Serena Williamsová, na ktorú sa bude upierať enormná pozornosť, pretože po 14 rokoch zrušila rodinný bojkot vyvstávajúci z údajne rasistického správania publika v závere edície 2001. Staršia zo sestier Williamsových Venus zostáva mimo kalifornskej akcie. Šampiónka si odnesie 1000 bodov do renkingu a prémiu 900 400 USD. Titul obhajuje Talianka Flavia Pennettová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová #Indian Wells