Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mečíř: Máme aj na Rumunov. Gombos je podobný typ hráča ako Hrbatý

Kapitán slovenskej reprezentácie v Davisovom pohári tenisových družstiev mužov Miloslav Mečíř si myslí, že jeho tím po tohtotýždňovom bratislavskom víťazstve 5:0 nad Slovincami v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny má aj na úspech 17. - 19. júla v rozhodujúcom 2. kole zóny v Rumunsku.

08.03.2015 17:52
Miroslav Mečíř Foto: ,
Miroslav Mečíř.
debata

„Každý súper je hrateľný. Rumunsko však má kvalitných tenistov a budeme to mať sťažené tým, že domáce prostredie im vyhovuje. Dokážu v ňom súperom veľmi znepríjemniť situáciu. Našťastie, z rozhodcovskej stránky už to býva oveľa zabezpečenejšie ako kedysi. Spomínam si, že krátko pred mojou érou česko-slovenský kapitán odvolal svoje družstvo uprostred zápasu a odcestovali odtiaľ domov, takže okolnosti asi neboli úplne férové. Musíme sa pripraviť na ťažký zápas. Ak však chlapci nastúpia v optimálnej forme, tak tam určite bude šanca,“ skonštatoval Mečíř, ktorý ako šéf realizačného štábu má za sebou 50 stretnutí (31:19) v „šalátovej mise“ vrátane finále ročníka 2005. Tím SR ťahá šnúru siedmich úspechov pred vlastnými fanúšikmi, ale aj sériu štyroch prehier u súpera.

Slováci proti Slovincom neprehrali v NTC ani set, v Davis Cupe sa im to podarilo len druhý raz v histórii. „Očakával som veľmi tesné zápasy. Pevne som dúfal, že by sa nám mohlo podariť uspieť, ale takto jednoznačný priebeh ma prekvapil. Slovinci nám to uľahčili tým, že neboli v najsilnejšej zostave. Som rád, že to najťažšie máme v I. skupine euroafrickej zóny za sebou,“ uznal olympijský víťaz zo Soulu 1988 Mečíř a k ambícii vrátiť sa do svetovej skupiny, v ktorej Slovensko naposledy bolo v sezóne 2006, podotkol:

„Teší ma, že Norbert Gombos sa výkonnostne doťahuje k Martinovi Kližanovi a Lukášovi Lackovi. Ťažko vopred teoretizovať, či sa tam dostaneme, ale pri troche šťastia by nám to mohlo vyjsť.“ SR vlani v septembri v play-off o elitu prehrala v Chicagu s USA 0:5.

O postupové body na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény sa proti Slovincom v piatok a sobotu postarali Kližan s Gombosom vo dvojhrách, resp. Kližan s deblovým špecialistom Igorom Zelenayom vo štvorhre.

„V Davis Cupe je každý bod rovnako cenný, nemôžem teda povedať, že by som niektorý považoval za hodnotnejší. U Martina bolo vidieť, že prišiel z antuky. Spočiatku nebol úplne vo svojej koži, postupne však hral čoraz lepšie. Víťazstvo nad Gregom Žemljom treba vyzdvihnúť aj pre to, čo mu predchádzalo okolo toho štartu či absencie. Času na prípravu bolo málo a súper neľahký. Martin však dokázal zvládnuť ťažké stavy a dúfam, že mu to prospeje do ďalších zápasov. Na Norovi bolo vidieť, že stále ide výkonnostne nahor. Triumf na challengeri v Cherbourgu mu dodal sebavedomie. Navyše, on sa v Davis Cupe vykryštalizoval na typ hráča podobný Dominovi Hrbatému – hrá so srdcom, dostáva sa do tranzu a je schopný zahrať aj nad turnajové pomery. Štvorhru v tomto zložení sme nemali príliš vyskúšanú, hoci nebola úplne improvizovaná. Chlapci v nej ani raz nestratili podanie, to treba vyzdvihnúť. Získali bod, ktorého prostredníctvom nám odľahlo.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloslav Mečíř #Davisov pohár