Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodnuté! Kližan a Zelenay dodali SR postupový bod proti Slovinsku

Slovenskí tenisoví reprezentanti vedú v bratislavskom stretnutí 1. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2015 družstiev mužov nad Slovincami nezvratne 3:0.

07.03.2015 16:28
Martin Kližan, Igor Zelenay Foto: ,
Slovenskí reprezentanti Martin Kližan a Igor Zelenay počas štvorhry v stretnutí 1. kola I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Slovjnsku.
debata

Postupový bod favorizovaným domácim dodali v sobotňajšej štvorhre Martin Kližan a Igor Zelenay, ktorí zdolali Toma Kočevara-Dešmana a Gregu Žemlju za 97 minút bez vážnejších ťažkostí 6:3, 6:4, 6:4.

Napokon postačujúci brejk v úvodnej časti dosiahli Slováci na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC už v druhom geme pri podaní Žemlju. Práve servis tohto hráča prelomili aj v deviatej hre druhého dejstva.

V desiatom geme sa pri podaní Kližana vymanili z brejkbalu. Pri servise Kližana za stavu 2:3 dokonca čelili trom hrozbám, dvom v rade. Všetky štyri šance Slovincov odvrátil Kližan kvalitným podaním.

V treťom sete Slováci ešte raz brejkli Žemlju: podarilo sa im to v siedmej hre zásluhou Kližanovho lobu, keď Kočevar-Dešman zazmätkoval a pustil loptičku „nikomu“. Pri servise Zelenaya v desiatom geme Kližan zužitkoval mečbal nekompromisným smečom.

Kočevar-Dešman rovnako ako v piatok nahradil zdravotne indisponovaného Blaža Kavčiča. Slováci po piatku viedli 2:0 zásluhou Kližana a Norberta Gombosa, ktorí – takisto zhodne bez odovzdania čo i len setu – premohli Žemlju, resp. Kočevara-Dešmana.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo už dnes urobiť ten tretí bod, nič lepšie sme si nemohli želať. Pred zápasom som dúfal som, že to môže dopadnúť v náš prospech. Ani mi však nenapadlo, že to bude také jasné. Chlapci dnes podali výborný výkon, dobre sa dopĺňali, hrali štvorhrovejšie, boli lepším párom,“ povedal kapitán Slovákom Miloslav Mečíř.

„Predviedli sme super výkon. Bolo vidieť, že sme zohraní. Absolvovali sme spolu niekoľko turnajov. Ani raz sme dnes nestratili servis, čo je veľké pozitívum. Nečakali sme, že to bude až také ľahké. Myslím si však, že sme zvíťazili zaslúžene vo štvorhre aj celkovo,“ skonštatoval Martin Kližan.

„Milošovi sa chcem poďakovať za dôveru. Som rád, že som ju nesklamal. Pred zápasom som bol šťastný z tejto príležitosti, keďže som sa dlho dával dokopy po operácii kolena, ale aj nervózny. Podali sme veľmi dobrý výkon. Nepredpokladal som, že to bude natoľko jednoduché. Súperi dobre servovali a tento povrch je dosť rýchly, ale v každom sete sme mali jeden gem na príjme, ktorý nám vyšiel. Teší ma, že máme 3:0 a je rozhodnuté,“ uviedol Igor Zelenay.

Slováci budú 17. – 19. júla v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny týchto MS tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) hrať v Rumunsku, ktoré v súbežnom zápase 1. kola vedie doma nad Izraelom nepreklenuteľne 3:0.

Vo dvojhrách sa presadili Adrian Ungur a Marius Copil, vo štvorhre Florin Mergea a Horia Tecau. Družstvo SR nastúpi u súpera na základe pravidla o reciprocite. V septembri 2002 prehralo v Bratislave 1:4.

Finalista ročníka 2005 Slovensko hrá svoj okrúhly 50. zápas (30:19). Nedeľňajšie dianie už bude len formalitou, začne sa o 12.00 h.

Davisov pohár 2015 tenisových reprezentačných družstiev mužov – 1. kolo I. skupiny euroafrickej zóny – priebežne:

SLOVENSKO – SLOVINSKO 3:0 po sobotňajšej štvorhre – Slováci už majú istotu víťazstva (6. – 8. marca, Bratislava, tvrdý povrch DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC)

Štvorhra:
Martin Kližan, Igor Zelenay – Tom Kočevar-Dešman, Grega Žemlja 6:3, 6:4, 6:4

Výsledky piatkových dvojhier:
Martin Kližan – Grega Žemlja 7:5, 6:3, 6:4 za 129
Norbert Gombos – Tom Kočevar-Dešman 6:2, 6:4, 7:6 (3)

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Igor Zelenay #Davisov pohár