Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mečíř: Zaujíma nás jediné. Tri body

V úlohe jednoznačného favorita nastúpia slovenskí tenisti na stretnutie prvého kola euro-africkej zóny Davisovho pohára. Súperom zverencov Miloslava Mečířa bude Slovinsko, ktoré pricestovalo do Bratislavy bez dvojice svojich výrazných opôr.

05.03.2015 16:10
Davisov pohár, Slovensko, Slovinsko Foto: ,
Aktéri Davisovho pohára medzi Slovenskom a Slovinskom.
debata

Žreb rozhodol o tom, že na úvodný zápas nastúpia Martin Kližan a Greg Žemlja. Slovenská jednotka má so 699. hráčom sveta (bol aj na 43. priečke) isté skúsenosti. „Odohrali sme spolu jeden alebo dva zápasy. Greg, koľkokrát sme spolu hrali?“ opýtal sa Kližan svojho najbližšieho súpera na tlačovej besede. „Raz,“ zaznela pohotová odpoveď. „Každopádne som ho zdolal,“ odvetil sebavedomo a so smiechom bratislavský rodák, ktorý je v rebríčku ATP o 657 vyššie.

Zverenec Martina Damma je najväčšou hviezdou súboja v Národnom tenisovom centre (NTC). O úspechu domáceho výberu nepochybuje. „Verím, že po piatku budeme mať dva body. V ďalšom priebehu stretnutia by sa nám oveľa lepšie dýchalo,“ uviedol 25-ročný ľavák, nad ktorého účasťou dlho visel otáznik. Pred osobnými záujmami však predsa len uprednostnil reprezentačné.

Na pozícu slovenskej dvojky sa prebojoval Norbert Gombos, ktorý pricestoval do Bratislavy v pozícii česrtvého víťaza challengerového turnaja v Cherbourgu. „Práve vyhraté zápasy rozhodli v jeho prospech. To bol hlavný dôvod, prečo som ho uprednostnil pred Lackom. O jednotke som nepochyboval, tento post patrí jednoznačne Kližanovi. Nad druhým hráčom pre dvojhru som musel premýšľať podstatne dlhšie,“ prezradil Mečíř.

Gombosovým súperom bude podľa oficiálneho žrebu Blaž Kavčič, ktorého však stále trápia zdravotné problémy. Po operácii chodidla, ktorú absolvoval pred necelými tromi týždňami ešte nie je celkom fit. „Nie je pripravený na sto percent. Jeho stav sa však z hodiny na hodinu zlepšuje. Uvidíme, ako sa bude cítiť v deň zápasu,“ povedal slovinský kapitán Blaž Trupej, ktorému chýbajú v zostave pre rôzne dôvody Blaž Rola i Aljaž Bedene.

Bez ohľadu na zdravotný stav slovinskej jednotky by jej mal byť Gombos v druhom piatkovom zápase minimálne vyrovnaným súperom. „Budem v novej situácii. V domácom súboji s Rakúskom i v Amerike som nastúpil na prvý duel. Teraz budem musieť čakať a zostať koncentrovaný. Pokúsim sa hrať čo najlepšie a získať pre Slovensko bod,“ vravel odhodlane Gombos.

Zatiaľ čo Slováci sa pokúšajú o ďalší návrat medzi svetovú elitu, Slovinci dosiaľ príchuť svetovej skupiny neokúsili. Aj preto by nemali byť pre domáci výber neprekonateľnou prekážkou. „Je v podstate jedno, kto nastúpi. Chceme jediné: získať čo najskôr tri body a zvíťaziť,“ vyhlásil Mečíř.

Vstupenky na stretnutie si môžete zakúpiť cez siete ticketportal.sk a predpredaj.sk. K dispozícii sú aj na recepcii NTC. Cena na piatkové a nedeľňajšie dvojhry je 10 eur, za sobotňajšiu štvorhru zaplatíte polovicu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloslav Mečíř #Martin Kližan #rebríček ATP