Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková musí ísť na operáciu, chce ju však odložiť

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa bude musieť podrobiť chirurgickému zákroku. V rozbehnutej sezóne však chce operáciu odložiť a podstúpiť ju až po záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open. Informuje o tom vo svojom sobotňajšom vydaní denník Plus jeden deň.

21.02.2015 10:20
Dominika Cibulková Foto: ,
Slovenská tenistka Dominika Cibulková.
debata

Cibulková zo zdravotných dôvodov nebude štartovať ani na budúcotýždňovom turnaji WTA Premier Qatar Total na tvrdom povrchu v katarskej Dauhe. Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka tento týždeň pre zranenie achilovky ľavej nohy chýba na podujatí v Dubaji v SAE. Indispozíciu utrpela minulý piatok počas štvrťfinálového súboja s Nemkou Andreou Petkovicovou v belgických Antverpách.

"Po šiestich dňoch rehabilitácie už noha funguje celkom dobre. V sobotu už skúsim ísť plávať, aby som telo začala zaťažovať a od budúceho týždňa idem na kurt,“ prezradila Cibulková, ktorá k svojim zdravotným problémom pre Plus jeden deň uviedla: "Tieto bolesti ma trápia už tri roky. Mám na achilovke výrastok, ktorý mi tam tlačí. Šľacha ako taká je, našťastie, v poriadku.

Takmer 90 percent sezóny hrám v chronickej bolesti, ale zvykla som si. Musia mi to odstrániť artroskopiou, ale čaká ma potom pauza takmer tri mesiace, preto rozmýšľam, čo s tým. Vyzerá to, že po US Open sa už odhodlám. Dúfam, že dovtedy noha vydrží.“

Slovenská tenisová jednotka sa momentálne dáva zdravotne do poriadku, je v starostlivosti lekára a fyzioterapeutky. "Stále dostávam plazmové injekcie. Tie mi veľmi pomáhajú a divy robí so mnou aj moja fyzioterapeutka Ivetka,“ dodala Cibulková, ktorá sa bude na nasledujúce turnaje na americkom kontinente Indian Wells a Miami pripravovať doma.

debata chyba
Viac na túto tému: #operácia #Dominika Cibulková #artroskopia