Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal vystrúhal súperovi poklonu: Je to pravý džentlmen, povedal

Americký kvalifikant Tim Smyczek si v stredu vyslúžil uznanie nielen svojím výkonom v 2. kole melbournských grandslamových Australian Open proti favorizovanému španielskemu tenistovi Rafaelovi Nadalovi, ale aj prístupom v duchu fair play.

21.01.2015 16:38
Nadal, Smyczek Foto:
Tim Smyczek si podáva ruku s Rafaelom Nadalom.
debata

„V prvom rade chcem pogratulovať Timovi, je to pravý džentlmen. To, čo urobil v záverečnom geme… Nie je veľa ľudí, ktorí by si takto počínali za stavu 5:6 v piatom sete,“ upozornil Nadal na protivníkovo gesto.

Smyczek, 112. v renkingu, prijímal proti vyradeniu, bol dolu 0:30 a nechal Nadala zopakovať prvé podanie, keď miestneho šampióna zo sezóny 2009 vyrušil počas prípravy výkrik z publika. Američan napokon prehral 2:6, 6:3, 7:6 (2), 3:6, 5:7.

Trojku hierarchie Nadala potrápilo brucho. Po treťom geme tretieho dejstva si zobral tabletku, v mnohých fázach duelu vyzeral fyzicky povážlivo: „Bol to pre mňa veľmi ťažký večer.“ Dvadsaťosemročný ľavoruký Malorčan bude v piatok v 3. kole hrať s 29-ročným Izraelčanom Dudim Selom, 106. v hodnotení. Bude to ich vzájomná premiéra.

„Neviem, či ten kričiaci neregistroval, že on už ide podávať. Súpera to však jasne vyhodilo z konceptu. Vnímam to tak, že som urobil správnu vec,“ skonštatoval 27-ročný Smyczek, pre ktorého zostáva maximom podľa renkingu prekonaného protivníka víťazstvo v roku 2012 v Delray Beach nad Rakúšanom Jürgenom Melzerom, vtedy 19. v systéme.

Rodáka z Milwaukee vo Wisconsine Smyczeka nezväzovala psychika: „Mal som dobrú taktiku a vedel som, že najdôležitejšie bude neprestávať sa snažiť a nenechať sa opantať okolnosťami. Nervozita ma príliš nelimitovala, pretože som nemal čo stratiť.“ Američan teraz smeruje nazad na challengerovú úroveň, možno si zahrá už budúci týždeň na Havaji: „Samozrejme, že to bude iné ako večerná seansa v 15-tisícovej Rod Laver Arene. Keď ste však okolo stého miesta na rebríčku, je to súčasť údelu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Australian Open 2015 #Tim Smyczek