Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková zaspala úvod, ale neskôr už súperku hnala

Tenistka Dominika Cibulková začala obhajobu lanského finále dvojhry na Australian Open v Melbourne nie ľahkým trojsetovým víťazstvom nad Belgičankou Kirsten Flipkensovou 3:6, 6:3, 6:1.

20.01.2015 10:41
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Slovenská hráčka sa spočiatku na kurte hľadala a prvý set prehrala 3:6. Až do polovice druhého dejstva čakala Cibulková na to, kým prvý raz vezme súperke podanie. Potom sa však uvoľnila a herne zlepšila. Od stavu 5:3 až do konca zápasu sústredeným nátlakovým tenisom povolila svojej deblovej partnerke a kamarátke z kurtov už len jeden gem.

"Začiatok bol z mojej strany nervózny, prvé tri gemy mi ušli veľmi rýchlo a ona, naopak, začala ako valec. Súperka dobre servovala, hrala aktívne. Dôležité bolo, že som si udržala chladnú hlavu a aj po stratenom prvom sete som si verila a bola pokojná. Od začiatku druhého setu som bola agresívna, vnútila súperke svoju hru, stupňovala svoj výkon a v treťom sete ju už hnala a nútila k chybám. Som spokojná s tým, ako som to zvládla,“ uviedla Dominika Cibulková pre slovenské médiá z Melbourne.

Slovenská jednotka a svetová desiatka priznala tiež chybu, ktorú robila od začiatku zápasu na príjme súperkinho podania, ktoré bolo až priveľmi účinné. "Zo začiatku zápasu mi Flipkensová dobre triafala servis do bekhendu. To bola moja chybička, že som si to nestrážila. Potom som zmenila postavenie na príjme a zrazu to bolo iné, môj return hneď vyzeral lepšie. Možno keby som stála zo začiatku inak, nedala by toľko priamych bodov z podania, ale na keby sa nehrá,“ priznala sebakriticky Cibulková.

V 2. kole čaká na 25-ročnú zverenku trénera Mateja Liptáka Bulharka Cvetana Pironkovová. Z ôsmich zápasov proti tejto tradičnej súperke slovenská hráčka nevyhrala iba raz (bilancia 7:1). Neznamená to však, že 27-ročná rodáčka z Plovdivu a 52. hráčka svetového renkingu WTA sa zdolá sama. Cibulková spomenula najmä nevyspytateľnosť hry tejto tenistky, s ktorou prehrala iba na wimbledonskej tráve počas olympijského turnaja v roku 2012. "Nikdy neviete, s čím vybehne táto hráčka na kurt. Raz to páli, potom zasa pinká a nabudúce hrá slajzy. Musím jej vnútiť moju agresívnu solídnu hru. Chcem pokračovať v tom, s čím som skončila zápas 1. kola a zostať pozitívna,“ zaželala si Cibulková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Australian Open 2015