Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková pozná prvú súperku. Partnerku zo štvorhry

Pred rokom sa odrazila k životnému výsledku od talianskej prekážky. Tentoraz na ňu čaká nástraha z Belgicka.

18.01.2015 18:52
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Dominika Cibulková vykročí v noci z pondelka na utorok za obhajobou finálovej miestenky z vlaňajšieho Australian Open. V úvodnom kole sa pobije o postup s nenasadenou Kirsten Flipkensovou, bývalou trinástkou rebríčka WTA.

„Je to náročná súperka. Napriek tomu vidím na zápase s Flipkensovou pozitíva. Ak ho zvládnem, môžem sa nakopnúť k ďalším dobrým výkonom,“ vraví slovenská tenisová jednotka.

Cibulková by rada zopakovala scenár z minulého roka, keď jej žreb prvého grandslamu sezóny prihral v prvom kole nepríjemnú Talianku Francescu Schiavoneovú. Niekdajšiu svetovú štvorku a šampiónku z Roland Garros 2010 zdolala vo dvoch setoch. Následne prešla cez Švajčiarku Vögelovú, Španielku Súarezovú-Navarrovú, Rusku Šarapovovú, Rumunku Halepovú i Poľku Radwanskú a dokráčala až do finále.

„Samozrejme, rada by som sa prebojovala tak ďaleko aj tento rok. Som však v novej situácii. Uvidím, ako sa s ňou vyrovnám,“ krotí veľké očakávania Cibulková.

S Flipkensovou, 51. hráčkou sveta, odohrala zverenka Mateja Liptáka dosiaľ päť duelov. Bilancia hovorí tesne pre Slovenku: vedie 3:2. V úvodných dvoch dominovala Cibulková, keď nestratila ani set, v ďalších dvoch na Flipkensovú nestačila. Naposledy sa obe tenistky stretli vlani na tvrdom povrchu v Tokiu. Bratislavčanka zvíťazila hladko 6:1, 6:3.

S o štyri roky staršou Belgičankou sa pozná veľmi dobre. Napokon, v Melbourne sa spolu predstavia vo štvorhre. V 1. kole narazia na americko-belgický pár Coco Vandeweghová, Yanina Wickamayerová.

Okrem Cibulkovej (v prípade postupu by v 2. kole hrala s lepšou zo súboja Pironkovová – Watsonová) vstúpia v utorok do Australian Open aj zvyšné dve slovenské zástupkyne. Jana Čepelová si zmeria sily s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, Daniela Hantuchová s Číňankou Čeng saj-saj.

Úvodné zápasy na Australian Open bude mať už v pondelok za sebou štvorica slovenských tenistov a tenistiek. Martin Kližan – 32. nasadený – nastúpi v noci z nedele na pondelok na premiérový súboj s Japoncom Tacumom Itom. Druhý mužský zástupca Lukáš Lacko vyzval taktiež nenasadeného Argentínčana Máxima Gonzáleza.

Do hry sa dostane aj dvojica žien – Magdaléna Rybáriková si zahrá s Chorvátkou Anou Konjuhovou, na Karolínu Schmiedlovú čaká Juhoafričanka Chanelle Scheepersová.

Slováci v 1. kole štvorhry

Muži: Kližan, Oswald (SR/Rak.) – Herbert, Mahut (Fr.). Ženy: Cibulková, Flipkensová (SR/Belg.) – Vandeweghová, Wickmayerová (USA/Belg.), Petkovicová, Rybáriková (Nem./SR) – Garciová, Srebotniková (Fr./Slovin.-7), Čepelová, Smitková (SR/ČR) – Cornetová, Parmentierová (Fr.), Hantuchová, Knappová (SR/Tal.) – Čchuang Čchia-ťüng, Šuaj Čang (Taiw./Čína), Plíšková, Kar. Schmiedlová (ČR/SR) – Erraniová, Vinciová (Tal.-1).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Australian Open 2015