Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan by vymenil v daviscupovom tíme Mečířa za Hrbatého

Slovenský mužský tenis od roku 2007 čaká na návrat do elitnej svetovej skupiny Davisovho pohára. Domáca jednotka Martin Kližan verí, že v budúcom roku príde šanca na postup aj vzhľadom na výhodný žreb.

14.11.2014 11:46
Slovensko, Lotyšsko Foto: ,
Slovenský reprezentant Martin Kližan a nehrajúci kapitán tímu Miloš Mečíř.
debata

Zároveň si však myslí, že aj hráči by sa mali viac vyjadrovať k zloženiu realizačného tímu pre Davisov pohár.

"Nemám problém s Milošom Mečířom, ako človeka ho mám rád. Ale keby bol na mne, viem si na kapitánskej stoličke predstaviť aj niekoho iného – Dominika Hrbatého. Potreboval by som človeka, ktorý ma vie vyburcovať,“ povedal Kližan v rozhovore pre denník SME.

Kližan začal tohtoročnú sezónu na 107. mieste rebríčka a ukončí ju na 33. pozícii. Veľký výkonnostný skok predviedol už aj pred dvoma rokmi, keď bol na konci súťažného ročníka 2012 dokonca tridsiaty. K porovnaniu dvoch dosiaľ najlepších sezón kariéry podotkol: "Pred dvoma rokmi som mal na grandslamoch o čosi lepšie výsledky, na US Open som bol v osemfinále. Vtedy aj teraz som vyhral po jednom turnaji. Vtedy som mal skvelú formu, teraz cítim, že som lepší hráč. Takže by som dal prednosť tejto sezóne. Oznámkoval by som sa za ňu dvojkou alebo trojkou.“

Kližan priznal, že v 25 rokoch ľudsky aj tenisovom dozrieva. Cieľom ambiciózneho ľaváka v budúcej sezóne je atakovanie najlepšej desiatky rebríčka ATP. "Mám talent, potenciál a je už len na mne, či som ochotný urobiť maximum, aby som sa tam dostal. Tenisu podriaďujem všetko. Životosprávu, stravu, prípravu aj regeneráciu. Pravdaže, musím byť zdravý,“ pokračoval zverenec českého trénera Martina Damma. "Tréner ma motivoval a naučil nové veci. Aj ďalší členovia realizačného tímu, kondičný tréner Ivan Trebatický či psychológ Martin Babík, a tiež rodičia, zohrávajú v mojej kariére výraznú úlohu,“ dodal Kližan.

Na otázku, kde vidí svoje herné rezervy, odpovedal: "Musím si zlepšiť servis, percentuálnu úspešnosť prvého podania, aby som triafal viac loptičiek do kurtu. Chcem sa naučiť ubrániť bekhendovým slajzom, keď som pod tlakom. A byť psychicky nezlomný, tak ako som sa cítil na turnaji v Pekingu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloslav Mečíř #Davisov pohár #Dominik Hrbatý #Karol Kližan