Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švajčiarske skúsenosti prevýšili kanadskú mlaď

V posledný októbrový deň mu v Paríži pripravil nemilé prekvapenie. Po prvý raz v kariére ho zdolal. Veľkého favorita chcel zaskočiť i v Londýne. Tentokrát však nemal nárok.

10.11.2014 18:30
Roger Federer Foto: ,
Švajčiarsky tenista Roger Federer.
debata

Premiérový Turnaj majstrov sa pre Milosa Raonica začal neúspešne. Ambiciózny Kanaďan nestačil vo svojom úvodnom zápase na legendárneho Rogera Federera. Švajčiarovi podľahol vo dvoch setoch 1:6, 6:7.

„Som sklamaný, naozaj veľmi sklamaný. Najmä z toho, ako som nezvládol záver druhého setu,“ citujú kanadské médiá takmer dvojmetrového rodáka z Čiernej Hory. Raonic sa po jednoznačnom priebehu prvého setu v druhom dejstve pozviechal a držal so sedemnásťnásobným grandslamovým šampiónom krok. V tajbrejku však zlyhal a nezískal v ňom ani bod.

Federerovi tak pozíciu uľahčil. Najmä v porovnaní s ich predošlým meraním síl. Vo štvrťfinále parížskeho Masters totiž Raonic zdolal svetovú dvojku vo dvoch setoch a prvýkrát odchádzal z kurtu s vizitkou víťaza. V úvodných šiestich vzájomných zápasoch pritom nevyhral ani raz. „Milos nemal svoj deň. Keby podal podobný výkon, ako v Paríži, mal by som s ním oveľa viac práce,“ hodnotil nedeľňajší duel Federer, ktorý je v 33 rokoch suverénne najstarším účastníkom londýnskeho podujatia.

Žiadny zo zvyšných siedmich hráčov ešte neoslávil ani len tridsiate narodeniny. Vekovo najbližšie majú k bazilejskému rodákovi jeho krajan Stan Wawrinka (28. marec 1985) a Čech Tomáš Berdych (17. september 1985).

Naopak, najmladším tenistom na tohtoročnom Turnaji majstrov je práve Raonic. Svetová osmička sa dožije tri dni po Vianociach 24 rokov. Len pre porovnanie: keď vstúpil zverenec Ivana Ljubičiča v roku 2007 medzi profesionálov, pýšil sa Federer už dvanástimi grandslamovými titulmi. V nedeľu večer tak ponúkli obe hviezdy fanúšikom v londýnskej O2 Arene súboj generácií, v ktorom dominovali skúsenosti nad mladíckym elánom. „Bolo náročné zvyknúť si na podmienky v hale. Predsa len, špecifickú atmosféru Turnaja majstrov zažívam po prvý raz. Pre Rogera je toto podujatie už rutinou. Navyše, cíti sa tu ako doma. Fanúšikovia ho podporujú na každom kroku, je pre nich hrdinom,“ vravel novinárom Raonic.

Kanaďan dnes nastúpi na svoj druhý duel, v ktorom bude stáť publikum opäť proti nemu. Vyzve domáceho Andyho Murraya. Federer sa o body pobije s ďalším nováčikom – Japoncom Keiom Nišikorim.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Milos Raonic #Turnaj majstrov