Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wozniacka zdolala Kvitovú, postup Radwanskej

Dánska tenistka Caroline Wozniacka a Poľka Agnieszka Radwanská sú postupujúcimi zo základnej Bielej skupiny dvojhry do sobotňajšieho semifinále na koncosezónnom výberovom šampionáte WTA Finals v Singapure.

24.10.2014 12:52
Caroline Wozniacka Foto: ,
Caroline Wozniacka.
debata

Wozniacka nasadená ako ôsma zvíťazila nad českou trojkou hierarchie Petrou Kvitovou za 70 minút 6:2, 6:3. Sama mala istotu miestenky do semifinále už pred týmto duelom a „potiahla“ do víkendovej vyraďovacej fázy šestku podujatia Radwanskú. Hrdinka edície 2011 z tureckého Istanbulu Kvitová mala všetko vo svojich rukách, ale nedosiahla potrebný triumf nad severankou.

Predtým ruská dvojka svetového rebríčka Maria Šarapovová zvíťazila nad Radwanskou za 3:10 h 7:5, 6:7 (4), 6:2, ale prišla o šancu prebojovať sa ďalej. Už jej úspech v otváracej časti „postúpil“ Wozniacku.

Víťazka tohto turnaja spred desiatich rokov z Los Angeles Šarapovová potrebovala triumf 2:0 na sety na to, aby ešte mala nádej. Dvadsaťsedemročná držiteľka kariérneho Grand Slamu pritom mala mimoriadne sľubný náskok 7:5, 5:1. Na príjme potom nevyužila dva jednotlivé mečbaly v siedmej hre a jednu príležitosť v deviatom geme. V neskoršom tajbrejku za to pykala, a hoci si potom zlepšila svoju extrémne pozitívnu bilanciu v trojsetových súbojoch (148:48, v tejto sezóne 20:8), bojovala už len o česť, financie a body do hodnotenia. Môže ju to mrzieť o to viac, že presne výsledok 2:0 na sety pre Wozniacku by ju kvalifikoval medzi najlepšie štyri. Spätne sa teda dá skonštatovať, že Ruska nezužitkovala tri mečbaly na postup.

Vyradenie Šarapovovej zároveň znamená, že Američanka Serena Williamsová má v predstihu istotu postu koncoročnej jednotky hodnotenia. Podarilo sa jej to štvrtý raz po sezónach 2002, 2009 a 2013.

V tento deň je v singli ešte na programe stretnutie Simona Halepová (Rum.-4) – Ana Ivanovičová (Srb.-7) v Červenej skupine, začne sa o 13.30 h SELČ. Halepová už má istotu postupu a ak získa aspoň set, pomôže tým S. Williamsovej. Inak postúpi Ivanovičová.

Dvojhra – výsledky:

Biela skupina:
Maria Šarapovová (Rus.-2) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-6) 7:5, 6:7 (4), 6:2 za 190 minút
Caroline Wozniacka (Dán.-8) – Petra Kvitová (ČR-3) 6:2, 6:3 za 70 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Caroline Wozniacka #WTA Finals Singapur