Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wozniacka zaskočila v dráme Šarapovovú

Bola to bitka ako hrom. Dlhá, dramatická a mimoriadne atraktívna. Tenisový Singapur sa bavil súbojom dvoch niekdajších svetových jednotiek.

21.10.2014 22:34
Caroline Wozniacka Foto: ,
Caroline Wozniacka.
debata

Favorizovanú Rusku Mariu Šarapovovú vyzvala Dánka Caroline Wozniacka. Po troch hodinách a štrnástich minútach sa zrodilo prekvapenie, keď sa po výsledku 7:6, 6:7, 6:2 radovala z víťazstva 24-ročná rodáčka z Odense.

Wozniacka, ktorá stále čaká na svoj premiérový titul z niektorého z grandslamových turnajov, predčila svetovú dvojku najmä vďaka lepšiemu servisu. Úspešnosť prvého podania vytiahla až na 72 % (Šarapovová len 57 %). V zápase sa síce dopustila piatich dvojchýb, no Ruska ich urobila trikrát viac.

„Cítim sa trošku unavená. Rozhodujúce bolo, že som v treťom sete mala viac síl ako súperka,“ vravela po zápase bývala priateľka Roryho McIlroya, severoírskej golfovej hviezdy.

Zdá sa, že Wozniacka to na päťnásobnú grandslamovú šampiónku v poslednom čase vie. Vo vzájomnej bilancii síce naďalej vedie Ruska (5:4), no v posledných dvoch meraniach síl uspela Dánka. V tejto sezóne sa obe súperky stretli aj vo 4. kole US Open. Prekvapujúco dominovala ôsma hráčka sveta, ktorá napokon dokráčala až do finále. V ňom podľahla Serene Williamsovej.

Aj v druhom zápase sa zrodilo prekvapenie, keď si turnajová šestka Poľka Agnieszka Radwanská poradila s Češkou Petrou Kvitovou, nasadenou trojkou, hladko vo dvoch setoch 6:2, 6:3.

Fakty zo Singapuru
Biela skupina: Šarapovová (Rus.-2) – Wozniacka (Dán.-8) 6:7 (4), 7:6 (5), 2:6, A. Radwanská (Poľ.-6) – Kvitová (ČR-3) 6:2, 6:3.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová #Caroline Wozniacka