Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zranená Cibulková stratila šancu kvalifikovať sa do Singapuru

Ohlásená absencia Dominiky Cibulkovej na budúcotýždňovom významnom turnaji v čínskom Pekingu pre zranenie ľavej achilovky znamená, že slovenská tenisová jednotka už nemá ani teoretickú šancu kvalifikovať sa na koncoročný výberový šampionát WTA Finals v Singapure (20. - 26. októbra).

25.09.2014 11:48
Wimbledon, Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (1)

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka zaostávala pred štvrtkovými štvrťfinálovými bojmi v čínskom Wu-chane za Dánkou Caroline Wozniackou, deviatou v bodovaní Race to Singapore, o 967 bodov. Ak by aj získala titul na dvoch zostávajúcich radových podujatiach, ktoré aktuálne má na programe (Linz, Moskva), bolo by to len 750 bodov (280+470). Šampiónka z Pekingu, kde sa hrá na úrovni Premier Mandatory, dostane 1000 bodov, čo je polovica hodnoty grandslamového triumfu.

V Singapure sa predstaví osem najlepších v „Race“, ale deviata Wozniacka je momentálne fakticky nad čiarou vzhľadom na koniec kariéry Číňanky Na Li. Cibulková figuruje na 11. mieste.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková zároveň s pravdepodobnosťou na hranici istoty bude mať právo štartu na tzv. malých MS WTA Tournament of Champions 28. októbra – 2. novembra v bulharskej Sofii pre renkingovo najvyššie postavené víťazky tohtoročných turnajov so štatútom International (v jej prípade mexické Acapulco na prelome februára a marca).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková