Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Túžime po reštarte. To však aj Slováci, upozorňuje Isner

Američania sú prostredníctvom 32 celkových triumfov na čele historického poradia Davisovho pohára tenisových reprezentačných družstiev mužov, mimo elitnej spoločnosti neboli od roku 1988 a 12. - 14. septembra v Chicagu proti Slovákom sa chcú vyhnúť zostupu do regionálnej zóny.

03.09.2014 17:52
John Isner Foto: ,
John Isner.
debata

„Je to pre nás extrémne dôležité. Pociťujeme sklamanie, že v predmetnom termíne nebudeme hrať v semifinále, musíme sa však naplno koncentrovať na záchranárske práce. Chceme si dopriať reštart vo svetovej skupine už od roku 2015, ale s túžbou po nej nepochybne nastúpia aj Slováci,“ upozornil 29-ročný 208 cm vysoký 15. muž svetového rebríčka ATP Isner (už bol aj na 9. pozicií) pre web tejto súťaže so štatútom MS tímov ITF.

„Bude to náročný zápas. Našťastie, sme doma,“ podotkol Isner, ktorý na vrcholiacich newyorských US Open v 3. kole proti svojmu „starému známemu“ rivalovi z tohto podujatia Philippovi Kohlschreiberovi z Nemecka síce ani raz neprišiel o podanie, padol však v troch tajbrejkoch – 6:7 (4), 6:4, 6:7 (2), 6:7 (4). Stalo sa mu to prvý raz v kariére.

Majster es Isner si už zvykol na pozíciu národnej jednotky: „Je to úžasný pocit. V minulosti by som si ani nepomyslel, že sa niečo takého dočkám. Teraz to už chvíľu trvá, ale stále som nemenej nadšený. Je to pocta.“

Motivácia držiteľa 9 singlových titulov z hlavného profesionálneho okruhu Isnera je o to väčšia, že vo februári pre zranenie členka nútene vynechal duel s Britmi v San Diegu v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny: „Veľmi ma to vtedy zronilo. Svojím spôsobom sa cítim byť trochu zodpovedný za to, že sme sa ocitli v barážovom zápase. Do poslednej chvíle som dúfal, že budem môcť nastúpiť, ale noha bola proti.“

Američania sú jasnými favoritmi, dobre si však uvedomujú, že nesmú nič podceniť. Isner neuspel proti Martinovi Kližanovi na januárových melbournských Australian Open, Sam Querrey má proti Lukášovi Lackovi vyrovnanú bilanciu 1:1. Domáci však disponujú tromfom v podobe lídrov renkingu štvorhry Boba a Mika Bryanovcov. „Sú takí spoľahliví, odolní ako skala! Pre nás je to obrovská výhoda. Tí chalani tvoria najlepšiu deblovú dvojicu všetkých čias a sme veľmi radi, že ich máme,“ uznal Isner.

debata chyba
Viac na túto tému: #John Isner