Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová i Čepelová prehrali. US Open je vo dvojhre už bez Sloveniek

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala v stredajšom stretnutí 2. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (25. augusta - 8. septembra, celková základná dotácia 38 251 760 USD, tvrdý povrch Deco Turf II) s Francúzkou Alizé Cornetovou nasadenou ako dvadsiatou druhou v ich jubilejnom desiatom vzájomnom súboji za 82 minút dvakrát 3:6.

27.08.2014 18:47 , aktualizované: 23:01
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata

Obe nastrieľali po 15 „winnerov“, zdolaná však urobila 31 nevynútených chýb v porovnaní s len 9 zlyhaniami súperky. Tridsaťjedenročná popradská rodáčka Hantuchová, momentálne 37. v renkingu, podľahla o sedem rokov mladšej Cornetovej (23.) prvý raz po piatich rokoch a sérii štyroch úspechov. Nad rivalkou vedie už len 6:4.

„Bol to z mojej strany veľmi vydarený zápas, počínala som si solídne od začiatku do konca. Dodržiavala som taktiku, čo mi umožnilo zdolať takú kvalitnú a skúsenú hráčku, akou Daniela je. Som veľmi spokojná a dúfam, že to takto bude pokračovať. Moja momentálna forma ma totiž napĺňa radosťou. Údery mi fungujú a fyzicky som na tom veľmi dobre, čo sa prejavilo aj dnes na mojom kvalitnom pohybe. Zároveň som rada, že som si ušetrila nejakú energiu,“ skonštatovala podľa portálu We Love Tennis bývalá 11. tenistka systému Cornetová, ktorá čerstvo spolupracuje s trénerkou Biljanou Veselinovičovou a v 3. kole ju možno čaká Češka Lucie Šafářová – v minulosti zverenkyňa práve Veselinovičovej.

Posledná slovenská zástupkyňa vo dvojhre Jana Čepelová prehrala s jasne favorizovanou Rumunkou Simonou Halepovou nasadenou ako druhou za 56 minút 2:6, 1:6. Odnáša si 70 bodov do svetového rebríčka a prémiu 60 420 amerických dolárov brutto. Ešte sa predstaví vo štvorhre po boku Švajčiarky Belindy Bencicovej.

V úvodnom sete na dvorci Louis Armstrong Stadium viedla 21-ročná Košičanka Čepelová, 65. v renkingu, povzbudivo 2:0 a 40:15 pri vlastnom servise, napokon však prišla o podanie a v tomto dejstve nezískala už ani gem. V druhej časti viedla 1:0, potom však už absolútne nedostala šancu na prípadný obrat typu pondelňajšieho, keď v 1. kole prekonala Španielku Maríu-Teresu Torróovú-Florovú zo skóre 2:6, 3:5.

„Škoda, že som sa na kurte zdržala tak krátko. Súperka hrala veľmi dobre a ja som si z tohto zápasu zobrala aspoň nejakú skúsenosť do budúcna,“ uviedla Jana Čepelová, ktorá sa podľa dĺžky pobudnutia v New Yorku najbližšie buď predstaví už na „challengeri 125K“ od 1. septembra v čínskom Su-čou, alebo až na podujatí WTA International od 8. septembra v Hongkongu.

Finalistka z apríla na zelenej antuke v Charlestone Čepelová pri svojich prvých štyroch štartoch v hlavnej súťaži na úrovni veľkej štvorky vždy bola aspoň v 2. kole (pri debute na Wimbledone 2012 dokonca hneď v 3. kole), teraz pred príchodom do New Yorku ťahala šnúru štyroch okamžitých rozlúčok na Majors. Aspoň ukončila tento nepríjemný trend. V lokalite Flushing Meadows predvlani vo finálovom 3. kole kvalifikácie nestačila na Nastassju Burnettovú a minulý rok ju v 1. kole hlavnej súťaže zastavila iná Talianka Camila Giorgiová. Medzi juniorkami bola Čepelová v New Yorku v roku 2009 vo štvrťfinále a v sezóne 2010 v 2. kole.

Dvojhra žien – 2. kolo:
Alizé Cornetová (Fr.-22) – Daniela Hantuchová (SR) 6:3, 6:3 za 82 minút
Simona Halepová (Rum.-2) – Jana Čepelová (SR) 6:2, 6:1 za 56 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová #Alizé Cornetová #US Open 2014