Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Wimbledonom sa rozlúčila aj Hantuchová

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne s favorizovanou Kanaďankou Eugenie Bouchardovou nasadenou ako trinástou dvakrát 5:7. V oboch setoch pritom aspoň raz viedla o brejk. Odnáša si 10 bodov do počítačového poradia a štartovné 27 000 libier.

24.06.2014 19:46
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová prehrala už v prvom kole Wimbledonu.
debata

Tridsaťjedenročná popradská rodáčka Hantuchová odvrátila v druhej hre tri brejkbaly, z nich dva v rade, a následne zavŕšila priebežný obrat z 0:1 na 3:1. Čoskoro bolo 3:3, ale Slovenka v siedmej hre predviedla okamžitý rebrejk a potom zvýšila na 5:3. Ako podávajúca v desiatej hre vyrovnala z 0:40 na zhodu, lenže neodolala štvrtej hrozbe – 5:5.

Povzbudená už dvojnásobná grandslamová semifinalistka Bouchardová, 13. v renkingu WTA, eliminovala brejkbal na 5:6 a následne sama prerazila podanie súperky z manka 15:30. Už v tejto fáze oveľa lepšie zvládala kľúčové situácie.

Niekdajšia päťka svetového rebríčka Hantuchová, aktuálne 34. v hodnotení, ďalej neochvejne bojovala a prinieslo jej to brejk na 3:2 v druhej časti, ale Bouchardová hneď zareagovala na returne a vzápätí aj preklopila na 4:3. V ôsmom geme síce nezužitkovala brejkbal, ale vzápätí bezproblémovo išla na 5:4. V desiatej hre Kanaďanka viedla 30:0, ďalej sa však nedostala. Hantuchová mala na príjme v jedenástom geme nielen 30:0, ale aj brejkbal, zostalo pri ňom. Slovenka bola na podaní v dvanástej hre zdanlivo bezpečne hore 40:0, napokon si však nevynútila ani len tajbrejk.

Štvrťfinalistka edície 2002 Hantuchová štartovala v britskej metropole jubilejný 15. raz. Tretíkrát v rade sa lúči hneď na úvod. Nenadviazala na 3. kolá z tohtoročných AO a RG. Proti členkám Top 40 má v tomto súťažnom ročníku skóre 1:8.

Semifinalistka melbournských rovnako cenných Australian Open 2008 Hantuchová sa ešte predstaví vo štvorhre po boku Chorvátky Mirjany Lučičovej-Baroniovej. Jedinou Slovenkou zo štartujúcich piatich, ktorá postúpila do 2. kola singlovej súťaže na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka 2014, je už od pondelka Dominika Cibulková, ktorú v stredu vyzve Belgičanka Alison van Uytvancková.

Dvadsaťročná Bouchardová si v 2. kole zmeria sily s úspešnou zo zápasu Silvia Solerová-Espinosová (Šp.) – Oľga Govorcovová (Biel.). Predvlani sa na tomto podujatí radovala vo dvojhre aj štvorhre junioriek (v tej už v roku 2011). Držiteľka označenia Nováčik roka 2013 WTA bola minulý rok v 3. kole seniorského Wimbledonu, prehrala v ňom so Španielkou Carlou Suárezovou-Navarrovou.

Bouchardová sa v apríli v Québec City podieľala na víťazstve Kanaďaniek nad Slovenkami v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 reprezen­tačných družstiev žien. Hantuchová vtedy absentovala.

Dvojhra žien – 1. kolo:
Eugenie Bouchardová (Kan.-13) – Daniela Hantuchová (SR) 7:5, 7:5

debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Daniela Hantuchová