Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer vyprevadil Lacka z kurtu po troch setoch iba za 84 minút

Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral v nedeľňajšom stretnutí 1. kola dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (25. mája - 8. júna, celková dotácia 25 018 900 eur, antuka) s jasne favorizovaným Švajčiarom Rogerom Federerom nasadeným ako štvrtým za 84 minút 2:6, 4:6, 2:6.

25.05.2014 14:34
Lukáš Lacko Foto: ,
Lukáš Lacko na hlavnom dvorci v Paríži odvracia úder Rogera Federera.
debata

Tridsaťdvaročný niekdajší líder svetového rebríčka ATP Federer je 17-násobným šampiónom v singli na úrovni veľkej štvorky, na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska sa radoval v sezóne 2009. Teraz dosiahol svoj premiérový zápasový úspech už ako 4-násobný otecko. Nedávno jeho manželka, bojnická rodáčka Miroslava Vavrinecová, priviedla na svet dvojičky Lea a Lennyho k 4-ročným dievčatkám Myle Rose a Charlene Rive.

Dvadsaťšesťročný piešťanský rodák Lacko, 87. v renkingu už k 26. máju, sa na Dvorci Philippa Chatriera nedokázal revanšovať za nezdar 1:6, 1:6, 3:6 z 1. kola rovnako významných melbournských Australian Open 2011.

„Bol som trochu sklamaný, keď som videl výsledok žrebu, pretože na Australian Open som dostal na 1. kolo Novaka Djokoviča. Moja prvá reakcia teda nebola príliš potešená. Čo s tým však môžem narobiť? Kým nie ste medzi nasadenými, môže vám hneď na 1. kolo vyjsť ktokoľvek… Na druhej strane: vynechal som celú doterajšiu antukovú sezónu, začal som sa na tomto povrchu pripravovať tuším v stredu. Keď trénujete štyri dni, nezáleží na tom, proti komu hráte,“ podotkol Lukáš Lacko na tlačovej besede a dodal:

„Roger dnes značne dobre podával a mal aj dobré umiestnenie servisu. V medzihre sa okamžite pokúšal o prechod k sieti, keď zbadal, že idem hrať slajz. Počínal si naozaj veľmi dobre. Ešte stále má pasáže, počas ktorých hrá fakt kvalitne, ale prichádzajú aj okamihy s kumuláciou chýb. Absolútne špičkoví hráči dokážu z takýchto zaváhaní ťažiť, takže to bude mať veľmi, veľmi ťažké. Toto nie je jeho obľúbený povrch a preferovaný turnaj, myslím si, že jeho čas tu nepríde.“

Bazilejský rodák Federer štartuje na 58. podujatí kategórie „Majors“ bez prerušenia, čo je rekord. V 2. kole bude čeliť postupujúcemu z duelu Gastao Elias (Portug.) – Diego Sebastián Schwartzman (Arg.).

Dvojhra mužov – 1. kolo:
Roger Federer (Švaj.-4) – Lukáš Lacko (SR) 6:2, 6:4, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Lukáš Lacko #Roland Garros