Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová postúpila do semifinále v Marrákeši bez boja

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako prvá v piatok bez štvrťfinálového boja postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA International Grand Prix de Sar La Princesse Lalla Meryem v marockom Marrákeši (dotácia 250 000 USD, antuka).

25.04.2014 22:58
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata (1)

Zo zdravotných dôvodov proti nej nenastúpila 28-ročná čínska líderka svetového rebríčka vo štvorhre Šuaj Pcheng (44.), šestka miestnej singlovej súťaže.

„Samozrejme, že športovca nikdy nemôže tešiť úspech takého typu. Želám jej, aby sa čo najskôr zotavila. Ja som však veľmi spokojná s tým, ako som tu zvládla predchádzajúce dva zápasy. Teší ma, že som v semifinále na antuke po tom, ako som sa na nej, hoci zelenej, dostala do štvrťfinále v Charlestone,“ povedala čerstvo už 31-ročná popradská rodáčka Hantuchová.

Zverenkyňa Petra Lundgrena si v sobotu medzi najlepšími štyrmi zmeria sily s 28-ročnou švajčiarskou reprezentantkou Rominou Oprandiovou, 101. v renkingu (bola už aj na 32. priečke): „Ona je strašne nepríjemná. Hrá podobne ako Domínguezová-Linová, ktorú som tu premohla v 2. kole, vôbec mi ten štýl nevyhovuje. Musím byť stopercentne koncentrovaná, dobre na nohách a trpezlivá, lebo to tu pre nadmorskú výšku veľmi lieta,“ skonštatovala momentálne 30. hráčka počítačového poradia Hantuchová, ktorá v sezóne 2011 zdolala Oprandiovú takisto na antuke v Ríme 7:5, 6:1.

Niekdajšia päťka hodnotenia Hantuchová absolvovala svoj miestny debut vlani a v 1. kole nestačila na Rusku Oľgu Pučkovovú. Do tohto týždňa naposledy hrala na prelome marca a apríla v spomenutom americkom Charlestone a vo štvrťfinále nazbierala iba tri gemy proti krajanke Jane Čepelovej. Počas ostatného víkendu absentovala v Québec City v zápase Sloveniek s domácimi Kanaďankami v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 reprezen­tačných družstiev žien. Tím SR prehral 1:3.

Hantuchová čakala na semifinále od júna 2013, vtedy si vybojovala na tráve v britskom Birminghame svoj šiesty singlový titul. Ešte nemá ani jednu trofej vo dvojhre z antuky. Výsledkami v Maroku výrazne prospieva ambícii byť medzi nasadenými hráčkami na parížskom grandslamovom Roland Garros.

Dvojhra – štvrťfinále:
Daniela Hantuchová (SR-1) – Šuaj Pcheng (Čína-6) – bez boja, Šuaj Pcheng nenastúpila

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová #Marrákeš