Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dominika Cibulková v zárobkoch preskočila Karola Kučeru

Okrem slávy, obdivu a pamätnej trofeje si Dominika Cibulková odniesla za finálovú účasť z Melburne aj nemalú finančnú odmenu. Prémie pre najúspešnejších sa na Australian Open vyšplhali do miliónových výšok.

26.01.2014 21:00
Australian Open, finále, Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková dosiaľ na jednom turnaji nikdy nezarobila viac, ako zinkasovala za finále na Australian Open.
debata (9)

Kým nová šampiónka Na Li zinkasovala 2,6 milióna austrálskych dolárov (2,2 milióna amerických dolárov), Slovenka polovicu. Samozrejme pred zdanením. Rovnaké podmienky stanovili organizátori aj pre mužov.

Celkovo zarobila Cibulková počas doterajšej kariéry (na okruhu WTA sa pohybuje od roku 2005) takmer päť a pol milióna dolárov. V rebríčku najlepšie zarábajúcich slovenských tenistov sa dostala už na tretiu priečku – za Danielu Hantuchovú, ktorá sa blíži k desiatim miliónom a Dominika Hrbatého, ktorý si počas profesionálnej kariéry prilepšil vďaka výkonom na kurtoch o sedem miliónov.

zväčšiť
zárobky, tenisti

Cibulková dosiaľ na jednom turnaji nikdy nezarobila viac. Jej doterajším maximom bolo 265-tisíc dolárov, ktoré brala za semifinále na grandslamovom Roland Garros v roku 2009. Okrem prémií z tenisových turnajov si slovenská tenisová jednotka dokáže prilepšiť aj mimo kurtov vďaka vďaka sponzorským zmluvám či reklamným aktivitám. V minulosti účinkovala v reklamnej kampani spoločnosti Tipos, momentálne je tvárou spoločnosti Partners Group.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #zárobky #Australian Open