Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Katarína Cibulková finálový duel dcéry nevidela. Z poverčivosti

"Nie, nepozerala som. Z poverčivosti som dodržala všetko ako doteraz," reagovala mama Dominiky Cibulkovej na otázku, či zopakovala rituály, ktoré si vypestovala počas prvého tohtoročného grandslamového turnaja v Austrálii.

25.01.2014 17:54
Dominika Cibulková prišla spolu s mamou. Foto: ,
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
debata

„Tentoraz mi volali kamaráti a kolegovia, ktorí ma informovali o vývoji zápasu. V tejto chvíli ani neviem, či si toto finále vôbec pozriem. Možno ten prvý set ešte áno, ale zvyšok určite nie… Prvý set vraj bol veľmi dramatický, ale nemôžem to hodnotiť, lebo som ho nevidela,“ pokračovala Katarína Cibulková.

Doteraz, keď Dominika v Austrálii excelovala, jej mamu informáciami zasypávali rodinní známi, kamaráti a kolegovia. Od nich vedela všetko oveľa skôr, než sa ozvala dcéra. Ak Dominika na turnaji v zahraničí prehrala, mama sa o tom dozvedela iba zo stručnej SMS správy. Tentoraz odkaz od dcéry z krajiny protinožcov predstihli správy od kolegov.

Bývala poslankyňa Národnej rady SR tesne po semifinálovom triumfe svojej dcéry dostala od sponzora ponuku letieť do Melbourne na finále, ale za túto možnosť sa veľmi pekne poďakovala. Priznala, že svojím príchodom nechcela narušiť veľmi dobrú vnútornú klímu podporného tímu prvej slovenskej finalistky v histórii. „Doteraz to tam fungovalo aj bezo mňa, tak som si povedala, že to tak vydrží aj pred a po finále,“ vysvetlila Katarína Cibulková svoje poďakovanie za rýchly letecký presun k protinožcom.

„Škoda, že to ‚Domi‘ nedotiahla do úspešného konca, ale bolo to pre ňu niečo nové. Ešte nikdy tak vysoko nehrala. Bolo to jej prvé grandslamové finále v živote. Urobila nádherný výsledok,“ pripomenula hrdá mama životný úspech svojej dcéry.

„Už sme spolu krátko hovorili. Zagratulovala som jej k veľkému životnému úspechu. Trochu som ju musela chlácholiť, lebo bola trochu smutná… Povedala som jej, že prvé grandslamové finále má už za sebou, teraz v tom ďalšom už musí vyhrať. Ak chce mať titul z Grand Slamu, po ktorom veľmi túži, musí si ho vyhrať sama,“ zdôraznila Katarína Cibulková, ktorá v televízii pozerala naživo iba vyhlasovanie víťazov.

„To som si už nenechala ujsť. Počas neho som už nebola nervózna, ale veľmi hrdá. Bola som pyšná na Dominiku. Bola som hrdá na to, že sa dostala tak ďaleko… ‚Domi‘ urobila v Melbourne super výsledok. Všetci sme na ňu veľmi pyšní,“ zopakovala mama Cibulková a pokračovala:

„Domi sa o tom presvedčí už po návrate domov, kde ju čaká veľké prekvapenie. Chystáme ho spoločne so Slovenským tenisovým zväzom, s jej sponzorom a ďalšími ľuďmi. Teraz však nemôžem prezradiť, čo to bude, lebo to má byť prekvapenie (smiech). Našťastie, Dominika musela bežať na tlačovú besedu po zápase, takže nemala kedy odo mňa vyzvedať, čo ju doma čaká. Aspoň som to tajomstvo úspešne udržala pri živote,“ priznala 52-ročná rodáčka z Vrábľov, ktorá priblížila aj ďalší program svojej úspešnej dcéry:

„Všetci okolo Dominiky toho majú teraz veľa. Hneď po splnení jej povinnosti voči médiám v Melbourne sa ponáhľajú na letisko. Domi priletí do Schwechatu v pondelok pred jednou hodinou popoludní. Let z Austrálie trvá až 24 hodín, takže Dominika toho zhonu okolo seba bude mať určite dosť. Už sa na ňu veľmi teším… Určite budeme spolu dlho hovoriť o tom, čo tento rok v Austrálii prežila, čo tam dokázala. Som na ňu veľmi pyšná.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Australian Open #Katarína Cibulková