Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Australian Open: Hantuchovú vyzve Watsonová, Čepelovú napokon Jovanovská

Britská tenistka Heather Watsonová bude súperkou Slovenky Daniely Hantuchovej v zápase 1. kola hlavnej Australian Open.

11.01.2014 10:56
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata (1)

Dvadsaťjedenročná Watsonová momentálne figuruje na 120. mieste vo svetovom rebríčku WTA, už však bola aj na 39. pozícii. Vlani jej sezónu negatívne ovplyvnila mononukleóza, ale mala aj problémy s pravým lakťom a ľavým priťahovačom. Pôjde o jej premiérový duel s 30-ročnou popradskou rodáčkou nasadenou ako tridsiatou prvou. Pre Hantuchovú je na AO doterajším maximom semifinále zo sezóny 2008. Watsonová v kvalifikácii prekonala austrálsku reprezentantku Arinu Rodionovovú (6:4, 6:3), Francúzku Stéphanie Foretzovú-Gaconovú (6:0, 2:0 a skreč) a Američanku Irinu Falconiovú (6:4, 7:6 /1/).

Novinkou je zmena súperky pre Janu Čepelovú. Američanka Jamie Hamptonová nasadená ako dvadsiata siedma sa totiž odhlásila pre zranenie v oblasti bedier, ako informovalo twitterové konto turnaja. Na jej miesto sa posunula Srbka Bojana Jovanovská nasadená ako tridsiata tretia. Lucky loserkou z kvalifikácie sa stala spomenutá Falconiová.

Dvadsaťdvaročná Belehradčanka Jovanovská (34.) dostáva šancu revanšovať sa 20-ročnej Košičanke Čepelovej (70.) za tesnú prehru 7:5, 5:7, 9:11, ktorú inkasovala vlani vo februári v Niši v rámci fedcupového stretnutia Srbsko – SR (2:3).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová #Jana Čepelová