Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Williamsové vo finále: Serena uspela v Brisbane, Venus v Aucklande nie

Líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová z USA zvíťazila nad bieloruskou dvojkou renkingu Viktoriou Azarenkovou za 100 minút 6:4, 7:5 v sobotňajšom finále dvojhry na turnaji WTA Brisbane International v austrálskom Brisbane a obhájila svoj minuloročný triumf na podujatí.

04.01.2014 09:55 , aktualizované: 13:36
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová.
debata

V úvodnom sete sa obe hráčky prezentovali dobrou hrou pri podaní, 32-ročná S. Williamsová využila v siedmej hre jediný brejkbal prvého dejstva. V sete číslo dva obe hráčky stratili svoj servis celkovo päťkrát, Američanka prehrávala 2:4, avšak manko dotiahla a v dvanástej hre premenila prvý mečbal.

„Gratulujem Serene ku skvelému týždňu a skvelému zápasu,“ cituje Azarenkovej slová v pozápasovom rozhovore na kurte portál wtatennis.com. „Vždy si užívam, keď hrám proti tebe. Verím, že sa tak stane aj v Melbourne,“ uviedla bieloruská tenistka v súvislosti s blížiacim sa grandslamovým podujatím Australian Open. „Gratulujem Vike k tomu, že je skvelá hráčka a skvelá šampiónka, proti ktorej rada nastupujem,“ kontrovala S. Williamsová a dodala: „A dúfam, že si zahráme proti sebe v Melbourne, pretože by to znamenalo, že obe sa dostaneme v súťaži ďaleko.“

S. Williamsová má na svojom konte 22 oficiálnych singlových úspechov v sérii. Za kratší koniec neťahala od 18. augusta, keď vo finále turnaja v Cincinnati podľahla práve Azarenkovej. Serena oficiálne vedie nad bieloruskou hráčkou 14:3 na zápasy.

Mladšej zo sestier Williamsových patrí za triumf v Brisbane 196 670 amerických dolárov a 470 bodov do svetového rebríčka. Dvadsaťštyriročná Azarenková získala odmenu 104 890 USD a 305 bodov do renkingu.

Dvojhra – finále:
Serena Williamsová (USA-1) – Viktoria Azarenková (Biel.-2) 6:4, 7:5

Srbka Ana Ivanovičová zvíťazila v sobotňajšom finále dvojhry na turnaji WTA International ASB Classic v novozélandskom Aucklande nad Američankou Venus Williamsovou 6:2, 5:7, 6:4. Súboj dvoch bývalých svetových jednotiek trval 141 minút. Dvadsaťšesťročná srbská hráčka získala svoj dvanásty singlový titul na profesionálnom okruhu, úspech v Aucklande je pre ňu prvý triumf od zisku trofeje v indonézskom Bali v roku 2011.

Ana Ivanovičová. Foto: SITA/AP, David Rowland
Ana Ivanovičová Ana Ivanovičová.

„Bol to veľmi ťažký zápas. Venus ukázala, aká je vynikajúca športovkyňa,“ uviedla po zápase Ivanovičová. „Na konci druhého setu som spravila niekoľko chýb, ale stále som sa usilovala hrať agresívne a užívať si tenis,“ dodala srbská hráčka. Jej finálová súperka uznala po prehre kvality víťazky. „Bojovala som až do konca, ale Ana hrala dnes veľmi dobre,“ povedala staršia z tenisového sesterského dua Williamsových.

Ivanovičová získala za triumf v Aucklande odmenu 43 000 amerických dolárov a 280 bodov do svetového rebríčka. Venus Williamsovej pribudne na konto 21 400 USD a 180 bodov do renkingu.

Dvojhra – finále:
Ana Ivanovičová (Srb.-2) – Venus Williamsová (USA) 6:2, 5:7, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #finále #Brisbane #Auckland #Venus #Serena Williams