Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hingisová, Hantuchová a Francúzi zabávali Bratislavu

Švajčiarka so slovenským rodiskom Martina Hingisová bola hlavnou hviezdou 6. ročníka exhibície Tennis Classic v Bratislave a bývalá svetová jednotka to dokázala aj priamo na dvorci.

04.12.2013 22:57
debata
Martina Hingisová predvádzala na kurte aj... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Martina Hingisová Martina Hingisová predvádzala na kurte aj takéto kúsky.

V skrátenej dvojhre v supertajbrejku zdolala Danielu Hantuchovú 11:9. Zápas trval iba 11 minút, zato posledná výmena pripomínala nekonečný príbeh a loptička prešla cez sieť za skandovaného potlesku divákov možno aj päťdesiatkrát. „Musím uznať, že Martina bola zasa raz na mňa príliš dobrá. Posledná výmena mi pripomenula naše spoločné tréningy z leta, keď sme pilovali údery do úmoru,“ vyhlásila bývalá svetová päťka Hantuchová, ktorá hrávala tento rok štvorhry aj po boku Hingisovej.

Hantuchová si rozumie s raketou aj klávesmi

Obe hráčky neskôr pobavili do posledného miesta zaplnené triapoltisícové hľadisko Národného tenisového centra aj v miešanej štvorhre, v ktorej im okrem francúzskych partnerov Joa-Wilfrieda Tsongu a Gaela Monfilsa spoločnosť robili aj ruchové mikrofóny zachytávajúce každý zvuk či náznak komunikácie medzi nimi. Hantuchová potvrdila, že rovnako dobre ako s raketou v ruke si rozumie aj s hrou na klavíri či organe. V istej chvíli si odbehla z kurtu, sadla za klávesy a za skandovaného potlesku predviedla niečo z hudobnej klasiky.

Daniela Hantuchová prichádza na kurt Národného... Foto: SITA, Ľudovít Vaniher
Daniela Hantuchová Daniela Hantuchová prichádza na kurt Národného tenisového centra.

Monfils sa prebudil neskoro

Ešte pred ženami a miešanou štvorhrou sa predstavili vo dvojhre muži. Hralo sa na dva víťazné sety s tajbrejkom v tom treťom. Francúzski kamaráti spočiatku ani náhodou nerozpútali zábavnú partiu. Úvodný set vyhrala svetová desiatka Tsonga hladko 6:2 najmä preto, že jeho súper nechal hernú formu aj exhibičné kreácie možno v Budapešti, kde sa obaja predstavili o deň skôr. Až za stavu 6:2 a 2:2 pri podaní Monfilsa (31. v rebríčku ATP) sa aktéri prebrali z letargie a začali produkovať okrem tenisu aj náznaky zábavy.

Tsonga predviedol niekoľko úderov s hlasným povzdychom, ale nepomohlo mu to. Jeho súper si za nepriaznivého stavu zobral na pomoc zberača loptičiek. Vo dvojici s ním gem doviedli do víťazného konca. Keď Monfils vyrobil možno desiatu dvojchybu, Tsonga mu ochotne raketou ukázal, do ktorej časti dvorca to vlastne má triafať. Jeho súperovi to pomohlo. Predviedol niekoľko efektných úderov chrbtom k dvorcu aj okulahodiacich smečov a vyhral druhý set 6:3. O víťazovi musel rozhodnúť tajbrejk. Tsonga v ňom dominoval 7:5 a tešil sa pred bratislavským publikom z exhibičného triumfu. „Podal som jeden zo svojich najlepších výkonov na podaní,“ ironizoval Monfils.

Jo-Wilfried Tsonga zabáva divákov na podujatí... Foto: SITA, Ľudovít Vaniher
Jo-Wilfried Tsonga Jo-Wilfried Tsonga zabáva divákov na podujatí Tennis Classic.

Na mladé talenty pôjde 8000 eur

Súčasťou exhibičného večera bola aj charitatívna dražba tenisových rakiet aktérov doplnená o nimi venované darčeky. Vydražilo sa dovedna 8000 eur. Výťažok putoval na podporu mladých športových talentov, ktoré zastrešuje projekt Stars for Stars. Na 5000 si istý pán z publika cení rakety Martiny Hingisovej a Gaela Monfilsa spolu so vstupenkami na Wimbledon a Roland Garros a tiež možnosťou zatrénovať si s Hingisovou. Rakety Daniely Hantuchovej a Joa-Wilfrieda Tsongu, plus Hantuchovej šaty, tenisky a vstupenky na jej zápas na Roland Garros sa ešte predtým vydražili za 3000 eur.

Gael Monfils poskytol na kurte rozhovor. Foto: SITA, Ľudovít Vaniher
Gael Monfils Gael Monfils poskytol na kurte rozhovor.
debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová #Gael Monfils #Martina Hingisová #Tennis Classic #Jo-Wilfried Tsonga