Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hingisová ochutnala víno a spomínala na to, ako dostala koňa

Bývalá tenisová jednotka Martina Hingisová sa narodila v Košiciach, v Bratislave hrala exhibíciu aj Pohár federácie ešte ako tínedžerka, a po 16 rokoch sa do hlavného mesta Slovenska opäť vrátila za tenisom, ale aj zábavou.

04.12.2013 15:43
Martina Hingisová, Daniela Hantuchová,... Foto: ,
Martina Hingisová (vpravo) s Danielou Hantuchovu a Joom-Wilfriedom Tsongom.
debata

Spolu s Danielou Hantuchovou a Francúzmi Joom-Wilfriedom Tsongom a Gaelom Monfilsom bude v stredu večer od 19.00 h zabávať bratislavské Národné tenisové centrum na 6. ročníku exhibičného podujatia Tennis Classic.

„Sú to pekné spomienky. Keď som vtedy hrala v Bratislave exhibíciu spolu so Steffi Grafovou a Karinou Habšudovou, mala som o polovicu menej rokov ako teraz. Daniela Hantuchová tam bola tiež, zbierala mi loptičky. Pamätám si, že som vtedy na pamiatku dostala kobylku Sorrentu. Mimochodom, ešte stále je nažive, ale už má svoje roky,“ zaspomínala si 33-ročná Hingisová, ktorá päťkrát triumfovala na grandslamovom turnaji vo dvojhre a svetovému rebríčku kraľovala vo dvojhre aj štvorhre. Prvý raz už ako 16-ročná.

Hingisová si stihla pozrieť Bratislavu ešte predtým, než bola k dispozícii médiám a fanúšikom. „Včera sme zašli na vianočné trhy, kde som ochutnala slivkové víno, aby mi bolo teplejšie. Dnes som si pozrela hrad, Slavín, čiže všetko to, čo treba v Bratislave vidieť, som už absolvovala,“ netajila dobrú náladu Hingisová na stredajšej tlačovej besede.

Košická rodáčka, ktorá pred presťahovaním do Švajčiarska vyrastala aj v moravskom Rožňove pod Radhoštěm a plynulo hovorí po česky, tvrdí, že Slovensko nie je pre ňu len taká obyčajná krajina. „Určite mám k Slovensku trochu iný vzťah ako k ostatným krajinám. Žila som v Košiciach do štyroch rokov. Môj otec, ktorý sa tiež príde pozrieť na exhibíciu, tam žije dodnes. Aspoň sa teda môžeme stretnúť a porozprávať,“ povedala Hingisová. Na večernej exhibícii Tennis Classic sa predstaví vo dvojhre proti Daniele Hantuchovej, ale aj v miešanej štvorhre po boku Francúza Gaela Monfilsa proti dvojici Hantuchová – Tsonga. „Nič si nedarujeme. Budeme hrať ako o život. Bude to zábava, ale aj tvrdá práca,“ zavtipkovala Hingisová pred súbojom s Hantuchovou, po boku ktorej v tomto roku odohrala niekoľko turnajov vo štvorhre vrátane US Open v New Yorku. Tam niekde sa zrodilo aj pozvanie na exhibíciu do Bratislavy.

„Martina je talent, ktorý sa narodí raz za tisíc rokov. Už neraz som povedala, že v úvode kariéry to bola práve ona, komu som sa chcela na kurte čo najviac podobať. Takú hru ako ona nemal nikto iný,“ vystrúhala Hantuchová poklonu o tri roky staršej kolegyni z kurtov. Počas miešanej štvorhry s francúzskymi spoluhráčmi budú mať všetci aktéri pripevnené na tele ruchové mikrofóny, ktoré zachytia každé slovo či náznak komunikácie medzi nimi. Pri emóciami nabitých momentoch si občas treba dávať pozor, kto čo povie, ale niekedy to nejde. A to práve fanúšikovia privítajú. „Našou nevýhodou je, že nevieme po slovensky, ale veríme, že nás dievčatá niečo do začiatku exhibície naučia,“ prezradil Tsonga. „Záleží na tom, či chceš vedieť len pekné alebo aj škaredé slová. Verím však, že si budeme rozumieť,“ naznačila dobrú náladu pred exhibíciou Tsongova parnerka v mixe Hantuchová.

Večerný program v bratislavskom NTC sa začne dvojhrou medzi Tsongom a Monfilsom na dva získané sety. V prípade skóre 1:1 rozhodne tzv. zápasový tajbrejk. Následne si zahrajú supertajbrejk Hingisová s Hantuchovou a napokon príde na rad miešaná štvorhra Hingisová, Monfils – Hantuchová, Tsonga na jeden set do ôsmich gemov namiesto štandardných šiestich.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová #Gael Monfils #Martina Hingisová #Tennis Classic #Jo-Wilfried Tsonga