Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena je v semifinále, Na Li a Kerberová majú šancu

Najvyššie nasadená obhajkyňa titulu Serena Williamsová z USA zvíťazila v záverečnom treťom zápase štvrtkového programu koncoročného výberového podujatia TEB BNP Paribas WTA Championships v tureckom Istanbule v základnej Červenej skupine dvojhry nad českou tenistkou Petrou Kvitovou, päťkou turnaja, za 73 minút presvedčivo 6:2, 6:3.

24.10.2013 20:20 , aktualizované: 22:23
debata
Serena Williamsová. Foto: Reuters, MURAD SEZER
Serena Williamsová Serena Williamsová.

Zabezpečila si tým postup do sobotňajšieho semifinále z prvej priečky. „Z môjho dnešného výkonu mám pomerne dobrý pocit. Petra vyrukovala s agresívnym prejavom, ja však tiež a napokon som mala navrch. Som rada, že zatiaľ mi to v Istanbule takto ide. Na začiatku podujatia som nevyvíjala sama na seba nejaký tlak, chcela som si to tu najmä užiť. Teraz som už v semifinále, zatiaľ moja hra funguje a dúfam, že to bude platiť naďalej,“ povedala v interview na kurte S. Williamsová, ktorá mala pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 27:13, Kvitová 17:19.

Šampiónka z predvlaňajška Kvitová bude v piatok bojovať o prienik do vyraďovacej časti proti takisto ľavorukej Nemke Angelique Kerberovej, ktorá vo štvrtok zdolala Poľku Agnieszku Radwanskú až zarážajúco hladko za 59 minút dvakrát 6:2. „Cítila som sa na dvorci veľmi dobre už od prvej loptičky. Išlo mi to a usilovala som sa zachovať si koncentráciu až do konca, pretože Aga je súperka, ktorá sa dokáže vrátiť do zápasu, keď na to dostane šancu. Dúfam, že zajtra proti Petre Kvitovej zahrám rovnako kvalitne. V prvom rade si to chcem užiť ako celý tento istanbulský týždeň. Uvidíme, ako to napokon dopadne,“ povedala v interview pre organizátorov Kerberová, ktorá mala pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 31:11 v porovnaní s Radwanskej údajmi 10:10. Nemka pri sieti zvládla 10 z 11 zákrokov, zužitkovala 4 z 5 brejkbalov. Sama nečelila ani len hrozbe straty podania. Po svojom prvom servise si pripísala 25 z 28 takto rozohraných fiftínov.

V Bielej skupine Číňanka Na Li prekonala Srbku Jelenu Jankovičovú za 132 minút 6:3, 2:6, 6:3 a figuruje na čele tabuľky pred dvoma piatkovými duelmi, do ktorých sa zapoja aj Bieloruska Viktoria Azarenková a Talianka Sara Erraniová. Posledná spomenutá – ako jediná v tejto skupine – už nemá nárok. „Obe sme zahrali dobre a ukázalo sa, že je to aj o mentálnej sile, nielen tenisových kvalitách. Som naozaj šťastná z pozície, v ktorej som sa pred piatkovým rozuzlením ocitla, ale ešte musím zvládnuť posledný krok a Vika je veľmi náročná súperka,“ skonštatovala v interview pre organizátorov Na Li, ktorá mala pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 21:45 v porovnaní s Jankovičovej údajmi 17:36.

Výsledky:

Biela skupina:
Na Li (Čína-4) – Jelena Jankovičová (Srb.-7) 6:3, 2:6, 6:3 za 132 minút
Červená skupina:
Angelique Kerberová (Nem.-8) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-3) 6:2, 6:2 za 59 minút
Serena Williamsová (USA-1) – Petra Kvitová (ČR-5) 6:2, 6:3 za 73 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Na Li #Istanbul #turnaj majsteriek #kerberová