Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová: Tenis milujem. Keď sa raz zobudím s iným pocitom, skončím

Od januára do októbra nalieta s tenisovou raketu v batožine desaťtisíce kilometrov. V týchto dňoch si však Daniela Hantuchová užíva zopár dní voľna.

24.10.2013 17:47
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata

„Konečne môžem robiť to, na čo počas celého roka nemám čas. Hrať golf či sadnúť si ku klavíru,“ prezradila 30-ročná rodáčka z Popradu na štvrtkovej tlačovej besede k pripravovanej exhibícii Tennis Classic. Spolu s Hantuchovou sa na nej zúčastnia Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils a Martina Hingisová.

Tešíte sa, že si opäť zahráte po boku bývalej svetovej jednotky?
Jednoznačne. Martina hrá stále skvele. Viete, keď je niekto raz šampiónom, zostane ním navždy. Napriek tomu, že dlho pauzovala, dokáže vo štvorhre odohrať vyrovnanú partiu aj s tými najlepšími. Bude pre mňa veľkou cťou postaviť sa s ňou na jeden kurt. V minulosti som sa totiž od nej veľa naučila a je tiež mojou dobrou priateľkou.

Hingisová je rodáčkou zo Slovenska. V akom jazyku komunikujete?
Po slovensky. Najmä v šatni je to veľká výhoda – môžeme totiž smelo niekoho poohovárať (smiech). Hingisová hovorí plynule po česky, musím ju však niekedy prinútiť aj k slovenčine.

V tomto roku ste si so Švajčiarkou vyskúšali štvorhru na niekoľkých turnajoch – vrátane grandslamového US Open. Zopakujete si spoluprácu aj v ďalšej sezóne?
Na rok 2014 ešte nie sme dohodnuté. Martina už tenis berie len ako doplnok, má totiž veľa iných záujmov. Preto je ešte predčasné hovoriť, či si nájde čas.

Čo vravíte na mužské obsadenie bratislavskej exhibície?
Pri Monfilsovi mám niekedy pocit, že aj z bežného zápasu si robí exhibíciu. Veľkým zabávačom je aj Tsonga.

Predstavili ste sa v tomto roku už na niektorej z exhibícií?
V Kolumbii. Na štadióne bolo 25-tisíc ľudí a to, čo predvádzali, bolo neuveriteľné. Také emócie som ešte nezažila, čo potvrdili aj ostatní hráči.

Celý rok ste na cestách. Nenudíte sa teraz počas voľna?
Práve naopak, voľné dni si naplno užívam. Snažím sa dobehnúť to, na čo som počas roka nemala čas. Doprajem si obľúbený golf. Možno si zahrám aj na klavíri. Priznám sa, že už som si k nemu sadla predvčerom, no len na päť minút. A chcem si doliečiť zranenie nohy.

Na ktoré okamihy z končiacej sa sezóny budete spomínať najradšej?
Za najvýraznejšie úspechy v tomto roku považujem víťazstvo vo Fed Cupe nad Srbkami, štvrťfinále na US Open a triumf v Birminghame. Musím akceptovať, že v mojom veku už nebude veľkých okamihov veľa. Ak však budem zdravotne v poriadku, budem naďalej tvrdo pracovať. Uvedomujem si ale, že konkurencia je obrovská. Preto musím využiť každú príležitosť, ktorá sa mi naskytne.

Počas vašej kariéry ste vystriedali viacerých trénerov. Ktorý z nich vám dal najviac?
Od každého som sa niečo naučila – po tenisovej aj osobnostnej stránke. Najväčším z nich však bol pán Bulko. Naučil ma techniku, ktorú využívam dodnes.

Ako vyzerá vaša budúcoročná spolupráca s Vladimírom Pláteníkom?
Trénera na budúci rok ešte nemám doriešeného. Rozhodnem sa až po dovolenke.

Mali ste v detstve tenisový vzor?
Áno, ale mužský. Bol ním Miloš Mečíř. Keď som mala päť rokov a začínala s tenisom, vyhral olympiádu v Soule. Bola to pre mňa veľká motivácia a snívala som o tom, že si raz zahrám pod piatimi olympijskými kruhmi.

Uvidia vás fanúšikovia o tri roky na olympiáde v Riu?
Tak ďaleko sa nepozerám. Všetko vnímam v štýle zo dňa na deň. Tenis však milujem a preto ho robím. Keď sa raz zobudím s pocitom, že už to tak nie je, jednoducho skončím. Každopádne, Rio je veľkým lákadlom.

Čo by ste chceli robiť po ukončení tenisovej kariéry?
Možno sa budem venovať móde. Napokon, pred pár dňami som sa dočkala svojej prvej kolekcie tričiek a šiltoviek.

Na tenisové hviezdy od 19 eur

Tenisová exhibícia Tennis Classic sa uskutoční v bratislavskom Národnom tenisovom centre 4. decembra (od 19.00). Vstupenky si môžu fanúšikovia zakúpiť od piatku na www.predpredaj.sk. Ich cena je od 19 do 49 eur. Program je nasledovný: dvojhry Tsonga – Monfils, Hantuchová – Hingisová a mix Hantuchová/Tsonga – Hingisová/Monfils.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová #Martina Hingisová