Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Davis Cup: Kližan proti Švédom nenastúpi, nahradí ho Martin

Slovenský tenista Martin Kližan nenastúpi v zápase Davisovho pohára proti Švédsku.

13.09.2013 13:57
Martin Kližan Foto:
Martin Kližan.
debata

Dôvodom sú pretrvávajúce problémy so zápästím. Kližana nahradí v dvojhre Andrej Martin. Slováci hrajú proti severanom od piatku do nedele o udržanie sa v I. skupine euroafrickej zóny. V bratislavskom NTC sú zverenci nehrajúceho kapitána favoritmi. To platí aj v pri Kližanovej absencii.

„Davisov pohár je špecifická súťaž, zvykne priniesť prekvapenia. Dúfam, že jedno z nich sa nezrodí na náš úkor,“ upozorňuje pred duelom Mečíř.

Kým v minulosti sa Švédi pýšili hviezdami na čele s Borgom, Edbergom, Wilanderom či Johanssonom, dnes je ich jednotkou Markus Eriksson – 484. hráč sveta. Niekdajšia štvorka rebríčka – Robin Söderling – prerušil pred dvoma rokmi pre mononukleózu kariéru. „Nie je dôležité, čo ukazuje rebríček. Podstatné je, čo sa bude diať na kurte,“ vraví Mečíř. „Vieme, že nás nečakajú jednoduché zápasy. Preto som v príprave kládol dôraz na to, aby chlapci Švédov nepodcenili. Skôr mám obavy z toho, aby neboli nervózni a nenechali sa vykoľajiť,“ dodáva.

Najsilnejšou stránkou Švédov bude štvorhra. V nej sa spoliehajú na kvality Roberta Lindstedta s Johanom Brunströmom. Obaja patria v deblovom poradí k širšej svetovej špičke. Lindstedt je v rebríčku 18., Brunström 58. „O to dôležitejšie budú dvojhry. Cesta k úspechu vedie cez ne,“ myslí si Mečíř.

Program stretnutia Slovensko – Švédsko
Piatok: 15.00 Martin – Arvidsson, Lacko – Eriksson, sobota: 14.00 Martin, Polášek – Brunström, Lindstedt, nedeľa: 14.00 Martin – Eriksson, Lacko – Arvidsson.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin #kližan #davis cup