Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škoda druhého setu. Hantuchová sa na US Open lúčila vo štvrťfinále

Daniela Hantuchová prehrala vo štvrťfinále dvojhry na tenisovom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku s Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou 2:6 a 3:6.

05.09.2013 02:39 , aktualizované: 08:35
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata (1)

Štvrťfinále tak zostáva maximom popradskej rodáčky na tomto prestížnom turnaji. Zápas sa začal trochu nezvyčajne – v prvých dvoch nezískali hráčky pri vlastnom podaní ani loptičku. Hantuchová potom stratila ďalšie podanie a Azarenková už nie. Slovenka ešte znížila na 2:3, no prehrala tri hry za sebou i prvý set.

V druhom začala Hantuchová odvážnejšie, získala si na svoju stranu aj publikum. Pestrosťou úderov nútila súperku k chybám, viedla 2:0 a podávala. Ale brejk nepotvrdila. Naopak, stratila päť hier za sebou a prehrávala už 2:5. Hantuchová ešte raz zdvihla hlavu, vzala Azarenkovej servis, ale vzápätí prehrala vlastné podanie a lúčila sa s turnajom po prehre 2:6 a 3:6.

„Určite som nepredviedla môj najlepší tenis, z čoho som veľmi sklamaná, lebo na tréningoch sa mi hralo fantasticky a naozaj som si verila. Dnes to však nebol môj deň. Možno som bola až premotivovaná. Bolo to také uponáhľané. Chcela som toho zahrať viac, než bolo treba, z čoho vyplývali chyby. Škoda začiatku druhého setu, mala som tam šance. Ak by som si dlhšie udržala ten náskok, mohol to byť úplne iný zápas. Celkovo som sa nedostala do toho správneho rytmu. Ona bola solídna a dobre sa pohybovala, ale ničím extra ma neprekvapila. Presne som vedela, čo od nej čakať. Samozrejme, keď mala tlak a rozhadzovala mi to, bola dominantná. Zdalo sa mi však, že mám najmä pri jej serve dosť času atakovať. Niekedy som sa potom zbytočne snažila zahrať ‚winnery‘ z pozícii, ktoré na to neboli vhodné. Trošku to znepríjemňoval vietor, pár loptičiek mi odfúklo. Bola som nerozumná, mala som to hrať s väčšou rezervou,“ povedala Daniela Hantuchová.

Semifinalistka Australian Open 2008 Hantuchová si odnáša si prémiu 325 000 USD a 500 bodov do počítačového poradia. Niekdajšia päťka hodnotenia sa v pondelok posunie v renkingu z terajšej 48. minimálne na 31. pozíciu, ešte môže byť aj tridsiata.

„Celkovo som s mojím vystúpením na tomto turnaji veľmi spokojná. Veľmi sa teším z toho, ako som tu hrala. Ak by mi niekto na začiatku povedal, že postúpim do štvrťfinále, asi by som sa mu zasmiala. Necítila som sa totiž práve najlepšie. Som rada, ako som to napokon zvládla aj vzhľadom na skutočnosť, že krátko pred turnajom som skončila s trénerom a kvázi som to zobrala do vlastných rúk. Brat mi neskutočne pomohol, pozná ma najlepšie. Bol mi obrovskou oporou, patrí mu velikánska vďaka rovnako ako Svenovi. Mala som tu skvelé podmienky a zázemie, premietlo sa to do výsledkov. Pochopiteľne, určite si budem hľadať trénera, ale teraz som to neriešila,“ povedala D. Hantuchová, ktorá sa najbližšie predstaví od 22. septembra v Tokiu a zrejme tam napokon nebude hrať štvorhru s Martinou Hingisovou, hoci Švajčiarka počas US Open na tlačovej besede avizovala takéto plány. „Určite si doprajem pár dní dovolenky, už sa na to veľmi teším. S Martinou sme sa teraz rozprávali a momentálne to v súvislosti s tým Tokiom vyzerá skôr na nie, než áno. Ona totiž v tom období má nejaké povinnosti mimo dvorca. Povedala, že mi dá vedieť. V tejto chvíli teda naozaj neviem,“ skonštatovala Hantuchová.

Dvojhra žien – štvrťfinále:
Viktoria Azarenková (Biel.-2) – Daniela Hantuchová (SR) 6:2, 6:3 za 76 minút (31, 45)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Daniela Hantuchová