Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena dala súperke darček k narodeninám - dva kanáre

Americká jednotka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová triumfovala v utorňajšom štvrťfinále dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku nad Španielkou Carlou Suárezovou-Navarrovou nasadenou ako osemnástou za 52 minút jednoznačne dvakrát 6:0.

04.09.2013 09:18
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová.
debata

Pokazila jej tým narodeninový deň. V semifinále sa stretne s Číňankou Na Li, ktorá v rovnakej fáze vyradila Rusku Jekaterinu Makarovovú za 140 minút 6:4, 6:7 (5), 6:2.

„Hrala som naozaj veľmi dobre, hoci verím, že stále existuje priestor na zlepšenie. Bola som koncentrovaná ako možno nikdy predtým,“ vravela Serena Williamsová na tlačovej konferencie po zápase. „Bolo nemožné podávať s veľkou rýchlosťou, pretože to kazil silný vietor. Napriek tomu som to zvládla výborne,“ dodala S. Williamsová.

Štvrťfinále v dolnej polovici žrebu sú na programe v stredu: Roberta Vinciová (Tal.-10) – Flavia Pennettová (Tal.) a Daniela Hantuchová (SR) – Viktoria Azarenková (Biel.-2).

Kuriozitou je fakt, že 23-tisícový hlavný dvorec Arthur Ashe Stadium zažil štyroch „kanárov“ v rade. Predtým totiž Srb Novak Djokovič v osemfinále singlovej súťaže mužov prekonal Marcela Granollersa-Pujola, krajana Španielky, 6:3, 6:0, 6:0.

Štvornásobná a úradujúca miestna šampiónka Serena proti čerstvo 25-ročnej Suárezovej-Navarrovej, 20. v renkingu, dominovala na víťazné údery ohurujúco 20:3, zároveň urobila menej nevynútených chýb – 9:12. Zužitkovala 6 zo 7 brejkbalov, sama odvrátila obe hrozby straty servisu, ktorým čelila, zhodne až za stavu 6:0, 4:0. V bilancii zo vzájomných duelov zvýšila na 3:0 a je nočnou morou subtílnej Španielky: v šiestich setoch jej dala štyroch „kanárov“ a nikdy neprehrala viac ako tri gemy. Navyše, na tomto podujatí ju predtým vyradila aj vo štvorhre.

Novinári sa opýtali víťazky, či sa počas zápasu nepristihla pri myšlienke, že súperke venuje v deň jej narodením aspoň trochu sympatií a povolí jej niečo uhrať. Serena Williamsová to rezolútne zamietla.

„Možno po zápase áno, ale nie počas neho. Vtedy myslím len na to, ako získavať body a hry na svoju stranu. Nič iné neprichádza do úvahy,“ konštatovala S. Williamsová pre server Ženskej tenisovej asociácie.

Víťazka 54 turnajov vo dvojhre S. Williamsová má proti rovesníčke Na Li, hrdinke parížskeho antukového Roland Garros 2011, povzbudivú štatistiku 8:1, a to najmä zásluhou platnej série siedmich úspechov. V semifinále augustového prípravného turnaja v Cincinnati sa však presadila pomerne tesne 7:5, 7:5. Vo vrcholnom semifinále sa už stretli a na melbournských Australian Open 2010 triumfovala Američanka ešte tesnejšie 7:6 (4), 7:6 (1).

„Na Li je veľká výzva. Výborne sa po dvorci pohybuje a všetko z tenisu ovláda na solídnej úrovni. Mali sme niekoľko veľmi tesných zápasov, musím byť pripravená na všetko,“ povedala na adresu semifinálovej súperky S. Williamsová.

Štrnásty raz vo Flushing Meadows štartujúca čoskoro 32-ročná S. Williamsová (nar. 26. septembra 1981 v Saginaw) je víťazka bodovania Bonus Challenge v rámci zámorského letného okruhu Emirates Airline US Open Series 2013. Ak získa v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center svoj 17. singlový veľký titul, odnesie si okrem základnej prémie 2,6 milióna USD aj prilepšenie 1 milión dolárov.

Dvojhra žien – štvrťfinále:
Serena Williamsová (USA-1) – Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-18) 6:0, 6:0 za 52 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #štvrťfinále #Serena Williams