Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Američana Isnera sklamali diváci. Povzbudzovali súpera

Z výhody domáceho prostredia sa stala nevýhoda. Ak sa americký tenista John Isner pred zápasom 2. kola US Open, v ktorom vyzval Francúza Gaela Monfilsa, spoliehal na podporu z hľadiska, musel byť sklamaný. Potlesku, ovácií či povzbudivých slov z tribún sa väčšmi, najmä od tretieho setu, dočkal jeho súper.

30.08.2013 17:08
John Isner, Gael Monfils Foto: ,
John Isner (vľavo) si po výhre vo vzájomnom dueli podáva ruku s Gaelom Monfilsom.
debata

„Poďme, Monfils,“ znelo po viacerých vydarených úderoch francúzskeho tenistu. Pri niektorých z nich sa diváci dokonca postavili a oduševnene tlieskali. „Trochu ma to sklamalo. Keby som hral vo Francúzsku, tak by som sa asi len ťažko dočkal rovnakej podpory, akú mal môj súper,“ okomentoval Isner zvláštne správanie sa fanúšikov. Zaskočený bol aj Monfils. „Bolo to prekvapujúce, naozaj. Zároveň však veľmi príjemné,“ vravel pre portál usatoday.com.

Aký je dôvod toho, že domáci fanúšikovia na najväčšom turnaji v Amerike nepovzbudzovali svojho hráča?

Miestni novinári sa zhodli na jedinom. Kedže Isner viedol 2:0 na sety, pridali sa na Monfilsovu stranu, aby za svoje peniaze videli čo najviac tenisu. Francúza chceli zrejme dotlačiť do päť setovej bitky.

Podľa Isnera však je za fanúšikovským paradoxom Monfilsova obľúbenosť. „Medzi ľuďmi je nesmierne populárny. Všade, kam príde, rozdáva úsmevy. Aj ja si ho nesmierne vážim, dokázal sa dostať z viacerých zranení a som rád, že je späť na kurte,“ uviedla nasadená trinástka turnaja. Monfils jeho slová viackrát potvrdil v minulosti. Bývalá sedmička svetového rebríčka je veľkým šoumenom, ktorý dokáže divákov zabávať aj počas prestávok. „Keď prídete na jeho zápas, garantujem vám, že z neho nebudete odchádzať sklamaný. Publikum dokáže vždy skvele zapojiť do hry,“ dodal Isner.

Parížsky rodák nesklamal ani vo štvrtok, keď davy na tribúnach dokázal niekoľkokrát pobaviť. Napríklad aj tým, že na štadióne si pohľadom našiel muža, ktorý fotografoval tenistov s bleskom. Vzápätí ho so vztýčeným prstom pokarhal.

Napriek tomu, že Monfils mal za chrbtom výraznú divácku podporu, po poslednej loptičke nemal dôvod na radosť. Z postupu do 3. kola sa radoval Isner, ktorý vyhral v štyroch setoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #John Isner #Gael Monfils