Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zahrá si Rybáriková proti Serene Williamsovej?

Vlani šiesti, teraz až ôsmi. Toľko slovenských tenistov sa predstaví na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

26.08.2013 12:00
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata

Budú to Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová, Jana Čepelová, Karolína Schmiedlová, Martin Kližan, Lukáš Lacko a Andrej Martin.

Prvé zápasy na podujatí s rekordnou dotáciou 34,3 milióna amerických dolárov odohrajú už v pondelok po 17.00 SELČ.

Ako prvá spomedzi Slovákov zasiahne do bojov Magdaléna Rybáriková, ktorá nastúpi proti úspešnej kvalifikantke – Rakúšanke Patricii Mayrovej-Achleitnerovej. Rybáriková (24) prežíva najlepšie leto svojej kariéry. Po triumfe na turnaji vo Washingtone sa dostala na významnejších turnajoch v Toronte do štvrťfinále a v Cincinnati do osemfinále.

Nad jej sily boli iba dve najlepšie hráčky na svete – Američanka Serena Williamsová a Bieloruska Viktoria Azarenková. Ona sama bude dnes v rebríčku najvyššie v celej kariére – na 31. mieste a zároveň prvý raz nasadená na grandslame (29.). Pritom ešte pred mesiacom jej patrila 43. pozícia.

"Teším sa, ale príliš sa na to nepozerám. Pre mňa je dôležité, aby som bola fit. S mojím zdravotným stavom je to hore – dolu, preto chcem odohrať čo najviac zápasov bez zdravotných komplikácií,“ povedala Rybáriková ešte po triumfe vo Washingtone. Najlepším výsledkom zverenkyne Petra Hubera v New Yorku je 3. kolo z rokov 2008 a 2009. Ak ho zopakuje, čaká ju zrejme súboj s obhajkyňou titulu a štvornásobnou šampiónkou Serenou Williamsovou. Tá triumfovala v New Yorku prvý raz už v roku 1999, keď mala Rybáriková necelých 11 rokov.

V pondelok sa v New Yorku predstavia aj dvaja miestni debutanti v hlavnej súťaži. Karolína Schmiedlová sa v 1. kole postaví proti Švajčiarke Stefanie Vögeleovej, ktorá je o 5 rokov staršia a v rebríčku je o 56 miest vyššie ako 18-ročná Slovenka. Absolútnu premiéru na grandslamovom turnaji zažije Andrej Martin.

Dvadsaťtriročný Bratislavčan, 137. v rebríčku ATP prehral vo finále kvalifikácie s Francúzom Florenton Serrom. Medzi 128 najlepších však postúpil ako "lucky loser“, keďže niektorí hráči nad ním v rebríčku sa odhlásili. Martin nastúpi proti Kazachovi Michailovi Kukuškinovi, ktorý tiež postúpil z kvalifikácie.

Pondeľňajší program Slovákov
17.00 SELČ: Rybáriková (SR-29) – Mayrová-Achleitnerová (Rak.), po 18.30: Martin (SR) – Kukuškin (Kaz.), po 19.00: Karolína Schmiedlová (SR) – Vögeleová (Švaj.). Ďalší Slováci v 1. kole: Kližan (SR) – Young (USA), Lacko (SR) – Devvarman (India), Cibulková (SR-17) – Elina Svitolinová (Ukr.), Hantuchová (SR) – Sanchezová (USA), Čepelová (SR) – Giorgiová (Tal.).

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Rybáriková #Dominika Cibulková #hantuchová