Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Cincinnati stop pre Djokoviča aj Murraya. Nadal zdolal Federera

Z prvej päťky svetového rebríčka tenistov postúpil do semifinále dvojhry v Cincinnati jediný - Rafael Nadal. Vo výbornej forme hrajúci Španiel zdolal Švajčiara Rogera Federera 5:7, 6:4, 6:3.

17.08.2013 08:18
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal v tomto roku zatiaľ na tvrdom povrchu neprehral.
debata

Bol to už tridsiaty prvý zápas tenisových velikánov (bilancia 21:10 pre Španiela) a podľa zámorských médií kvalitatívne jeden z najlepších. Nadal zvýšil svoju stopercentnú zápasovú bilanciu na tvrdom povrchu v tomto roku už na 13:0 a útočí na deviaty turnajový titul v sezóne.

Federer, ktorý v poslednom čase utrpel niekoľko nečakaných prehier s papierovo oveľa slabšími súpermi a v rebríčku klesol na piate miesto, napriek prehre prejavil spokojnosť.

"Možno som aj mal na víťazstvo, ale Rafa mal v rozhodujúcich momentoch viac sebavedomia. Urobil som však dôležitý krok správnym smerom. Cítim herný progres,“ cituje Federera server ATP World Tour.

Takto chutí víťazstvo nad svetovou jednotkou v... Foto: SITA/AP, Al Behrman
John Isner Takto chutí víťazstvo nad svetovou jednotkou v podaní Johna Isnera.

Vo štvrťfinále vypadli svetová jednotka Novak Djokovič aj dvojka Andy Murray. Djokovič v tesnom súboji s Američanom Johnom Isnerom nezvládol koncovku tretieho setu a podľahol mu 6:7 (5), 6:3, 5:7. Víťaz z Atlanty a finalista z Washingtonu Isner teda mieri do finále aj na podujatí z prestížnej série ATP Masters 1000 v Cincinnati.

"Na tomto rýchlom povrchu som nedokázal účinne returnovať súperovo podanie. Najmä v treťom sete mi nedal takmer žiadnu šancu na returne,“ povzdychol si Djokovič.

Semifinálovým súperom Isnera bude svetová sedmička – Argentínčan Juan Martín Del Potro, s ktorým prehral nedávno vo finále vo Washingtone. Del Potro vyradil Rusa Dmitrija Tursunova v ďalšom trojsetovom súboji 6:4, 3:6, 6:1.

"Cítim sa lepšie ako pri našom nedávnom zápase. Verím, že sa z prehry poučím a budem mať šancu zvíťaziť,“ uviedol Isner, 22. hráč rebríčka.

Videozostrih zo štvrťfinále Nadal - Federer.

Jediné dvojsetové štvrťfinále ponúkol súboj Čecha Tomáša Berdycha s Britom Andym Murrayom. Úradujúci šampión Wimbledonu aj US Open Murray prekvapujúco prehral 3:6, 4:6. Svetová šestka Berdych bol v Cincinnati v semifinále aj pred dvoma rokmi. Vtedy prehral s Djokovič, teraz nastúpi proti Nadalovi.

"Som veľmi spokojný s tým, ako som zvládol posledné tri zápasy. Verím, že si túto hernú úroveň udržím čo najdlhšie,“ podotkol Berdych. "Urobil som priveľa chýb, nehralo sa mi dobre. Loptičky sa odrážali príliš vysoko a ja som nemal kontrolu nad nimi kontrolu,“ poznamenal Murray.

Dvojhra – štvrťfinále:
John Isner (USA) – Novak Djokovič (Srb.-1) 7:6 (5), 3:6, 7:5
Juan Martín del Potro (Arg.-7) – Dmitrij Tursunov (Rus.) 6:4, 3:6, 6:1
Rafael Nadal (Šp.-4) – Roger Federer (Švaj.-5) 5:7, 6:4, 6:3
Tomáš Berdych (ČR-6) – Andy Murray (V. Brit.-2) 6:3, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #djokovič #federer #Nadal #Cincinnati #Isner #Berdych