Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková sa s Torontom rozlúčila vo štvrťfinále, nad jej sily bola Na Li

Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v piatkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Rogers Cup v kanadskom Toronte (Premier 5, dotácia 2,369 milióna USD, tvrdý povrch) s favorizovanou 31-ročnou Číňankou Na Li nasadenou ako štvrtou za 97 minút 6:7 (1) 2:6.

09.08.2013 21:30
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková odchádza z kurtu po štvrťfinálovej prehre s Na Li.
debata

Proti skúsenej ázijskej hrdinke parížskeho antukového grandslamového Roland Garros 2011 teda Cibulková nezískala premiérový úspech ani pri štvrtom pokuse. Päťke hodnotenia neodplatila výsledok 1:6, 6:7 (4) zo štvrťfinále vlaňajšieho antukového turnaja v Ríme. Odnáša si 225 bodov do systému a prémiu 49 040 dolárov. V otváracom sete viedla 2:0, prehrávala 3:4 s brejkom aj bola hore 5:4 a 30:15 na returne. V dvanástej hre si na príjme vynútila tajbrejk, v ňom však získala len bod za stavu 0:3. V druhej časti mala dva jednotlivé brejkbaly v treťom geme, čoskoro však namiesto črtajúceho sa náskoku 2:1 mala manko 1:4 a už nedosiahla obrat.

„Kým neodznie ‚game, set, match‘, nikdy nie je hotovo, takže som si musela zachovať koncentráciu až do úplného konca. Bol to ďalší úžasný zápas proti Dominike, ktorá je výborná tenistka aj bojovníčka,“ povedala v interview ešte na kurte Na Li, ktorá mala vyrovnaný pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 33:33, Cibulková dosiahla hodnoty 9:29. Číňanka premenila 5 zo 6 brejkbalov, Slovenka len 3 z 8 ožností na returne.

Bývalým koučom Belgičanky Justine Heninovej Carlosom Rodríguezom trénersky vedená Na Li si v piatkovom semifinále v areáli Rexall Centre zmeria sily s úspešnou z neskoršieho štvrťfinále Petra Kvitová (ČR-6) – Sorana Cirsteová (Rum.). Vlani bola na tomto podujatí vo finále, v ktorom v Montreale nestačila na spomenutú Kvitovú.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková, predminulý týždeň šampiónka v kalifornskom Stanforde (následne nestačila v 1. kole v Carlsbade ako obhajkyňa titulu na spomenutú Ivanovičovú), hrala na putovnej kanadskej súčasti letného zámorského hardového okruhu siedmy raz a jej maximom zostáva finále, ktoré dosiahla v sezóne 2008 v Montreale. Na ostatných troch edíciách zhodne nezvládla už vstupný duel, vlani to bolo proti americkej reprezentantke Varvare Lepčenkovej. V pondelok v 1. kole v derby premohla Janu Čepelovú 7:5, 6:4 z počiatočného manka 2:5 a 0:30 na príjme. V koncovke potrebovala 10 mečbalov. V utorok si poradila s ľavorukou nemeckou deviatkou systému Angelique Kerberovou z 1:4 v treťom sete. Vo štvrtok v osemfinálovom 3. kole zastavila sériu nezdarov proti talianskej univerzálke Roberte Vinciovej na hodnote päť, vyradila ju 6:3, 7:6 (4).

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka Cibulková, momentálne 20. vo svetovom rebríčku (bola už aj na 12. priečke), sa v neoficiálnej online prepočtovej verzii renkingu posunula na 19. miesto. V kombinácii s budúcotýždňovým porovnateľne významným turnajom v americkom Cincinnati v Ohiu môže zaútočiť na nasadenie medzi najlepšími 16 v súvislosti s newyorskými grandslamovými US Open (26. augusta – 9. septembra), čo by znamenalo, že s rebríčkovo vyššie postavenou súperkou k 19. augustu by sa v lokalite Flushing Meadows mohla stretnúť najskôr v osemfinálovom 4. kole.

Slovenská jednotka prospela v Toronte svojej ambícii presadiť sa v bodovaní Bonus Challenge v rámci zámorskeho letného „hardového“ okruhu Emirates Airline US Open Series. Po Stanforde bola na čele.

Držiteľka troch singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Cibulková má teraz vo štvrťfinále bilanciu 14:30 (Na Li 38:26). Proti členkám Top 5 svetového rebríčka aktuálne stojí 10:25, z toho v aktuálnej sezóne je to 2:4.

Vo štvrťfinále dvojhry v Toronte sa zo Sloveniek ešte predstaví Magdaléna Rybáriková. O 1.00 h už v sobotu SELČ nastúpi proti americkej líderke renkingu Serene Williamsovej.

Dvojhra – štvrťfinále:
Na Li (Čína-4) – Dominika Cibulková (SR) 7:6 (1), 6:2 za 97 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto #tenis #WTA #Na Li #Dominika Cibulková