Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková vyradila v Toronte Vinciovú, vo štvrťfinále ju vyzve Na Li

Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na turnaji WTA Rogers Cup v kanadskom Toronte nad talianskou univerzálkou Robertou Vinciovou 6:3, 7:6 (4).

09.08.2013 08:11
Stanford, Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

"Nástup som mala naozaj výborný, bola som veľmi koncentrovaná. Išla som si po každú jednu loptičku za sebou, takže som skoro ani nevnímala stav zápasu. V druhom sete som potom mala jednu šancu ísť na 4:1, no tú sa mi nepodarilo využiť. Súperka sa chytila, ja som urobila pár chýb, začala som sa aj ponáhľať. Veľmi rýchlo sa to otočilo, ale za stavu 3:5 som už bola naspäť v zápase a verila som, že druhý set ešte môžem vybojovať. Na ‚site‘ som sa dnes ocitla viackrát. Hlavne, keď som Vinciovú dobre zatlačila do bekhendu. Pretože ona odtiaľ väčšinou hráva ten slajz a ja som to vždy chcela zrýchliť, čo mi dnes dobre vychádzalo. Bola som spokojná aj so zákrokmi na sieti, ktoré sú proti nej veľmi dôležité. Veľmi dobre mi išiel i return, ktorý ma veľakrát podržal a hneď som z neho Vinciovú hnala,“ povedala na svojom webe dominikacibul­kova.com slovenská jednotka.

V piatkovom štvrťfinále bude bojovať so štvorkou „pavúka“ Na Li z Číny, ktorá medzi najlepšími 16 predviedla pozoruhodný obrat z 2:5 v treťom sete proti niekdajšej líderke renkingu, Srbke Ane Ivanovičovej. Cibulková zaostáva v štatistike zo súbojov s 31-ročnou ázijskou päťkou hodnotenia 0:3, naposledy ťahala za kratší koniec vlani vo štvrťfinále na antuke v Ríme (1:6, 6:7 /4/). "Bude to proti nej náročný zápas. Osobne sa mi veľmi páči jej štýl hry, takže dúfam, že budem schopná udržať tento level tenisu a uvidíme čo to prinesie,“ doplnila pre svoj web Cibulková.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková, predminulý týždeň šampiónka v kalifornskom Stanforde (následne nestačila v 1. kole v Carlsbade ako obhajkyňa titulu na spomenutú Ivanovičovú), hrá na putovnej kanadskej súčasti letného zámorského hardového okruhu siedmy raz a jej maximom zatiaľ je finále, ktoré dosiahla v sezóne 2008 v Montreale. Na ostatných troch edíciách zhodne nezvládla už vstupný duel, vlani to bolo proti americkej reprezentantke Varvare Lepčenkovej. V pondelok v 1. kole v derby premohla Janu Čepelovú 7:5, 6:4 z počiatočného manka 2:5 a 0:30 na príjme. V koncovke potrebovala 10 mečbalov. V utorok si poradila s ľavorukou nemeckou deviatkou systému Angelique Kerberovou z 1:4 v treťom sete.

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka Cibulková, momentálne 20. vo svetovom rebríčku (bola už aj na 12. priečke), v areáli Rexall Centre zastavila sériu nezdarov proti Vinciovej (12.) na hodnote päť. Momentálne už zaostáva len 3:5. Tridsaťročnej jednotke deblového počítačového poradia odplatila prehru 1:6, 4:6 z 3. kola nedávneho Wimbledonu. Talianka inkasovala okrúhly 300. singlový neúspech na hlavnej profesionálnej úrovni podľa databázy Tenisovej asociácie žien.

Cibulková sa v neoficiálnej online prepočtovej verzii renkingu posunula na 19. priečku, aj v kombinácii s budúcotýždňovým porovnateľne významným turnajom v americkom Cincinnati v Ohiu môže zaútočiť na nasadenie medzi najlepšími 16 v súvislosti s newyorskými grandslamovými US Open (26. augusta – 9. septembra), čo by znamenalo, že s rebríčkovo vyššie postavenou súperkou k 19. augustu by sa v lokalite Flushing Meadows mohla stretnúť najskôr v osemfinálovom 4. kole.

Navyše, slovenská jednotka prospela v Toronte svojej ambícii presadiť sa v bodovaní Bonus Challenge v rámci zámorskeho letného „hardového“ okruhu Emirates Airline US Open Series. Po Stanforde bola na čele.

Dvojhra – 3. kolo (osemfinále): Dominika Cibulková (SR) – Roberta Vinciová (Tal.-10) 6:3, 7:6 (4)

debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto #tenis #WTA #Dominika Cibulková