Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechcela som prehrať set na nulu. A zrazu to šlo!

Druhá účasť a druhý titul. Tenistka Magdaléna Rybáriková (24) by bola určite rada, keby sa všetky ženské turnaje hrali vo Washingtone.

05.08.2013 17:12
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková vo finále turnaja vo Washingtone.
debata (1)

V hlavnom meste USA zvíťazila vlani a teraz svoj titul úspešne obhájila. Na podujatí Citi Open má bezchybnú bilanciu 10 víťazstiev. Vo finále zdolala Nemku Andreu Petkovicovú 6:4, 7:6 (2) a pripísala si štvrtý turnajový titul kariéry.

"Keď som sa na začiatku pozrela, aké kvalitné hráčky prišli na turnaj, vravela som si – to bude ťažké. Nakoniec som ho vyhrala a najmä s hrou som veľmi spokojná,“ referovala piešťanská rodáčka spokojným hlasom.

Ako sa dá otočiť set z 0:4 na 6:4 vo finále?
(so smiechom) To by som aj ja rada vedela. Keď som prehrávala 0:4, uvažovala som takto – získaj aspoň jednu hru, nech to nie je na nulu. Keď som vyhrala prvý gem, zrazu sa to spustilo. Uvoľnila som sa, našla herný rytmus a vyhrala osem hier po sebe. Stále som však vedela, že to nebude ľahké.

V druhom sete ste viedli 4:1 aj 5:3, ale súperka ešte otočila na 6:5. Bolo ťažké to dohrať do víťazného konca?
Bolo. Ona je typ hráčky, ktorá sa nikdy nevzdá. Navyše ja som svoje podanie na víťazstvo za stavu 5:4 vonkoncom nezvládla. Začala som o tom zbytočne premýšľať, že už mohol byť koniec. Potom som sa však znova uvoľnila a tajbrejk mi vyšiel výborne.

Ktoré víťazstvo bolo ťažšie – pred rokom alebo teraz?
Minulý rok som nestratila na turnaji ani jeden set. Teraz to bolo oveľa náročnejšie. Keď som videla, že vo štvrťfinále ma podľa žrebu čaká hráčka najlepšej svetovej desiatky Kerberová, nebola som z toho nadšená. Padla však napokon aj ona, z čoho mám veľkú radosť.

Po hladkej prehre v Stanforde v 1. kole s Američankou Keysovou (2:6, 2:6) zrazu prišla víťazná šnúra hneď na ďalšom turnaji. Ako sa to dá vysvetliť?
Po Wimbledone ma bolel chrbát a veľmi som nemohla trénovať. Päť dní pred Stanfordom bolo na tréning málo. A navyše mi tam vôbec nesadol povrch. Bol strašne rýchly a ja som sa nevedela prispôsobiť. Niekedy je lepšie prehrať veľmi skoro na jednom turnaji a potom sa lepšie pripraviť na ďalší. Teraz sa mi to stopercentne potvrdilo.

Akú zásluhu má na vašej súčasnej skvelej forme tréner Peter Huber?
Veľmi veľkú. Chcem povedať, že toto víťazstvo je nielen moje, ale aj jeho. Pod jeho vedením som zlepšila svoju hru a rozumieme si aj mimo dvorca. V koncovke druhého setu mi veľmi pomohol, keď vravel, aby som sa upokojila. Potom som to už zvládla.

V rebríčku ste jemne poskočili na 42. miesto, najvyššie v kariére ste boli pred dvoma týždňami na 39. pozícii. Je reálne, že v najbližších týždňoch to ešte vylepšíte?
Veľmi sa na to nepozerám, najmä chcem byť zdravá. S mojím zdravotným stavom je to stále hore – dolu. Ide mi najmä o to, aby som mohla odohrať čo najviac plnohodnotných zápasov bez zdravotných komplikácií. Je skvelé, že som si udržala rebríčkové postavenie po Washingtone. Aspoň sa nemusím zapodievať myšlienkami, o koľko bodov by som prišla v prípade prehry. Teraz ma čaká Toronto. Rýchly presun, iný povrch a v prvom kole nebezpečná Rumunka Dulgherová. Nebude to jednoduché.

Vo Washingtone ste sa stretli so známym futbalovým trénerom Josem Mourinhom. Ako k tomu došlo?
Mám ho rada ako trénera a tiež každé mužstvo, v ktorom práve pôsobí. Na turnaj sa dostal zrejme tak, že mu to vybavil Radek Štěpánek, ktorý sa zasa pozná s brankárom Petrom Čechom. Tak som ho poprosila o spoločnú fotku a on nemal problém. Bol veľmi milý a spontánny, mala som z neho dobrý pocit.

Rybárikovej tituly na turnajoch WTA

  • 2009 Birmingham (V. Brit., tráva)
  • 2011 Memphis (USA, tvrdý povrch)
  • 2012 Washington (USA, tvrdý povrch)
  • 2013 Washington (USA, tvrdý povrch)
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková