Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rybáriková zmietla Makarovovú z kurtu a titul má opäť na dosah

Suverénny postup do finále! Tenistka Magdaléna Rybáriková je už veľmi blízko obhajoby titulu na turnaji Citi Open v americkom Washingtone.

04.08.2013 09:02 , aktualizované: 11:14
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková je vo Washingtone na nezastavenie.
debata

V semifinále zdolala Rusku Jekaterinu Makarovovú 6:2, 6:0. Zápas trval hodinu a pätnásť minút, ale v skutočnosti oveľa viac. Za stavu 5:2 a 30:0 pre slovenskú tenistku začalo pršať a nehralo sa niekoľko hodín. V dohrávke už suverénna Rybáriková (43. v rebríčku WTA) nepustila 25-ročnej ľaváčke z Moskvy ani jednu hru. Celkovo využila šesť z trinástich možností vziať súperke podanie. To svoje stratila iba raz. Stretnutie sa skončilo tesne pred polnocou washingtonské­ho času.

„Je to pre mňa veľký výsledok. Tento rok som sa na turnaji ťažšie rozbiehala a dnes to tiež nebolo jednoduché s ďažďovou prestávkou a dohrávkou v noci. Som rada, že dom odohrala taký dobrý zápas s víťazstvom vo dvoch setoch,“ komentovala Rybáriková na stránke Ženskej tenisovej asociácie. "Ani neviem, prečo sa mi vo Washingtone tak darí. Zrejme mi vyhovuje kurt, ktorý nie je taký rýchly ako väčšina tých v Amerike,“ vravela ešte pred semifinálovým zápasom.

Vo štvrťfinále si piešťanská rodáčka poradila s nasadenou jednotkou turnaja a svetovou deviatkou, Nemkou Angelique Kerberovou 7:6 (0), 3:6, 6:3. Vo finále bude jej súperkou ďalšia nemecká tenistka Andrea Petkovicová, momentálne 64. hráčka sveta.

„Finále bude náročné bez ohľadu na meno súperky,“ doplnila Rybáriková, keď ešte nepoznala finálovú súperku.

Dvadsaťštyriročná Rybáriková zatiaľ v kariére ovládla tri turnaje vo dvojhre na hlavnom ženskom okruhu. Okrem vlaňajšieho Washingtonu aj Memphis v roku 2011 a Birmingham 2009, kde sa hralo na tráve. Neúspešné finále si zahrala pred dvoma rokmi v čínskom Kuang-čou.

Dvojhra – semifinále:
Magdaléna Rybáriková (SR-7) – Jekaterina Makarovová (Rus.-3) 6:2, 6:0
Andrea Petkovicová (Nem.) – Alizé Cornetová (Fr.-4) 7:5, 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #Rybáriková